Over NederlandFeest.nl

NederlandFeest.nl is een website opgericht in 2017 ter promotie van Nederlandse feestdagen en tradities. Denk aan het Sinterklaasfeest, waarbij de site zich inzet voor het behoud van Zwarte Piet. Vuurwerk, paaseieren, paasvuur, Hemelvaartsdag en Pinksteren zijn hier ook heel normaal.

Nederlandse feestdagen en tradities komen steeds meer onder druk te staan. Omdat er in Nederlandse media weinig aandacht is voor wat er écht leeft in Nederland, is NederlandFeest.nl opgericht. Hier vind je wél verhalen over vuurwerk. Hier gaat het wél over paaseieren en niet over verstopeieren. En Winterfeest? Dat noemen wij gewoon Kerst!

Wie beheert NederlandFeest?

Op dit moment worden de website en alle sociale media bijgehouden door slechts 1 persoon. Er zit geen bedrijf achter. Het is dus een hobby van een liefhebber van onze feestdagen en tradities. Gewoon naast het reguliere werk als redacteur.

Deze website is een mix van journalistiek en entertainment. Van de politieke mening over Zwarte Piet tot leuke weetjes en feiten over de feestdagen in Nederland. Ik maak scherpe analyses en schroom niet er een column-achtig-sausje overheen te gieten. Journalistiek product en column in 1 dus. Soms is die saus wat pittig. Kun je er niet tegen? Dan kun je altijd minder saus opscheppen.

Deze site moet je dus zien als een hobbyproject. Een kostbare bezigheid, waar jij een steentje aan kunt bijdragen. Steun is hard nodig in deze tijden van cancel culture.

Sponsoring

Sponsoring loopt op dit moment via Google Adsense-advertenties en via affiliates. Dit is nodig om deze website te kunnen runnen, onderhouden en te blijven behouden. Wil jij bijdragen aan NederlandFeest? Dat kan: stuur een mailtje naar info@nederlandfeest.nl en kom in contact. Samen bekijken we dan hoe we jouw bedrijf kunnen promoten. Ben je een liefhebber van tradities en feestdagen en wil je ook een steentje bijdragen? Dat kan! Doneer hier <klik!> en help dit platform uit te bouwen! Hartelijk dank!

Foutje gezien? Klacht?

Ziet u een fout op NederlandFeest.nl? Neem dan contact op via info@nederlandfeest.nl. Uiteraard probeert NederlandFeest er alles aan te doen om fouten te voorkomen. Een enkele keer glipt er toch iets doorheen. Dat is menselijk en daar leer ik van.


Kom niet meteen met boze dreigbrieven – ja, dat is wel eens voorgekomen – , maar neem even contact met ons op via social media (Twitter, Facebook, Instagram). Of reageer door hieronder een reactie te plaatsen, of stuur een mailtje naar info@nederlandfeest.nl. We komen er dan vast wel uit.

Klachten? Kan ik me niet voorstellen! Maar ook ik ben een mens en kan soms iets fout doen. Daar leer ik van. Dus schroom niet een berichtje te sturen. Vrijheid van meningsuiting en persvrijheid staan bij mij hoog in het vaandel. Ook als het om zaken als Zwarte Piet gaat. Klachten over de verschijning van Zwarte Piet op deze site worden bij voorbaat niet behandeld. Dan weet je dat klagen daarover geen zin heeft. 😉 Lach wat vaker. Dat doet de mens goed. 😂

Bedankt voor de medewerking!

11 thoughts on “Over NederlandFeest.nl

  1. Goed idee. Alleen zijn wij geen politieke partij en er ook niet aan verbonden. Voel je vrij om een referendum te starten! 😉 Wij doen er graag verslag van.

 1. Hallo,
  `Géén Zwarte Pieten meer hier, géén Zwarte Pieten meer daar…!’ Het is om moedeloos van te worden! Ondanks de sentimenten van bijna heel Nederland, verdwijnt Zwarte Piet in rap tempo en dat maakt mij zeer verdrietig, zéker na het lezen van de laatste ontwikkelingen: De haters winnen het van ons.
  Let wel, ik ben niet tegen veranderingen op zich. Als Piet ook in gekleurde vormen zou verschijnen, zou ik het niet erg hebben gevonden, als het maar een leuke creatieve uiting was en er geen agressie achter zat… Maar dat doet het dus wel. En iedereen zwicht voor ze, omdat KOZP iedereen omkoopt, ompraat en chanteert. En niemand doet er wat aan!
  Het lijkt wel een steeds erger wordende ziekte, zonder effectief medicijn.
  Ik hoop dat Zwarte Piet mag blijven, maar ik zie het somber in…
  Groetjes, Karina.

  1. Daarom kun je het best Zwarte Piet zelf blijven vieren. Door over hem te praten, in gedichtjes op te nemen, te laten zien (desnoods zelf tekenen of spelen). Geef het ook weer door aan anderen. Een traditie verdwijnt niet. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *