Actie voor behoud vuurwerk met hashtag #LaatOnsVieren

Tradities liggen al een tijd lang onder vuur. Zwarte Piet mag niet meer, Sinterklaas moet sneuvelen, Kerst wordt winterfeest genoemd… En ook de traditie van vuurwerk ligt onder vuur. Zelfs na rampjaar 2020 mogen we van sommige partijen de boze geesten niet verdrijven met vuurwerk. Tijd voor een tegengeluid, moet Vuurwerkvermaak Nederland gedacht hebben. En dus bedacht deze club een nieuwe hashtag voor het behoud van vuurwerk: #LaatOnsVieren.

Hashtag #LaatOnsVieren

Vuurwerkvermaak Nederland tweette nog maar eens waarom het zo belangrijk is om de vuurwerktraditie te behouden. Zo pleit de club voor een ‘Sierlijk Oudejaarsfeest’. Een feest waarbij het jaar 2020 afsluiten door uitbundig zélf vuurwerk af te steken. Uiteraard legaal en veilig.

De actiegroep wil een einde aan “de leugens die GroenLinks en de Partij voor de Dieren verspreiden” over vuurwerk. Op de actieposter wordt niet duidelijk welke leugens worden bedoeld. NederlandFeest.nl ziet wel dat de discussie over het vuurwerkverbod vaak gaat over illegale knallers. Wie legaal een beetje vuurwerk wil afsteken om de boze geesten van dit coronajaar te verdrijven, moet het ontgelden. Dat blijkt verderop ook uit de actieposter. Illegaal vuurwerk (categorie F4) is zoals de term al aangeeft niet toegestaan in Nederland. Je mag het niet in huis hebben (zonder vergunning) en niet afsteken (zonder vergunning). Daarom moet je overtreders aanpakken. Straf wangedrag, niet een traditie.

Met deze poster op Twitter lijkt Vuurwerkvermaak Nederland zich te richten op de liefhebbers van vuurwerk. Laten we hashtag #LaatOnsVieren gebruiken om deze actie kracht bij te zetten! Geen vuurwerkverbod dus, maar een oud en nieuw met vuurwerk voor iedereen. Met handhaving op ‘idioten’ die illegaal vuurwerk hebben en afsteken. Alleen zo houden we deze prachtige traditie in stand!

Vuurwerkvermaak Nederland

De actiegroep Vuurwerkvermaak Nederland op Twitter en Facebook, zet zich in voor een leuk Oud & Nieuw. Eentje mét vuurwerk. De groep bewijst met tweets en berichten op Facebook dat consumentenvuurwerk óók leuk kan zijn. Volg hen dus op de sociale media.

Ben jij het eens met deze actiegroep? Laat je horen. Kom in actie voor behoud vuurwerk met hashtag #LaatOnsVieren. Zet het in je profiel, gebruik het in tweets en Facebookposts. En wat mij betreft gebruik je het ook maar om aan te geven dat je Sinterklaas gewoon traditioneel blijft vieren mét Zwarte Piet! 😉

Help tradities behouden

Er zijn veel meer initiatieven die helpen de feestdagen te behouden. Zoals Zwarte Piet bij Sinterklaas, Kerst, Pasen en Pinksteren. Zo kun je NederlandFeest.nl steunen met een Tikkie, of doneren via Doneeractie.nl. Kijk hier voor meer mooie doneeracties en houd onze feestdagen in stand!

Foto: Twitter / @Vuurwerkvermaak_NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *