College van Deventer trekt eis RoetveegPiet in

Het is gelukt! De gekke eis van de gemeente Deventer om RoetveegPiet in te voeren in plaats van Zwarte Piet, is van tafel. Dat werd vandaag bekendgemaakt in onder meer De Stentor.

College ‘chanteerde’ Sinterklaascommissie

Burgemeester Ron König (D66) en wethouder Carlo Verhaar (GroenLinks) van de gemeente Deventer eisten dat een groot aantal Zwarte Pieten zou verdwijnen. Bij de intocht van 2019 moest er al een aantal Zwarte Pieten sneuvelen. In 2020 nog veel meer. Als de Sinterklaascommissie dit niet zou uitvoeren, zou de subsidie afgenomen worden. Pure chantage, aldus sommigen.

Steun NederlandFeest.nl door een donatie te geven. Ga nu naar https://www.doneeractie.nl/actie/38504 en doneer! Zo houden we deze website én de traditionele feestdagen in stand! Dank je wel!

PietenProtest op 30 oktober voor stadhuis Deventer

Dit gedreig werd niet in dank afgenomen. Eerder werd al duidelijk dat 95% van de Nederlanders voor Zwarte Piet is (Hart van Nederland). En dus is ook een groot deel van de inwoners van Deventer furieus over deze ‘chantage’ door D66 en GroenLinks. En dus kon een protest niet uitblijven. Op woensdag 30 oktober om 19.15 uur zal er een PietenProtest plaatsvinden. Dit is op het moment dat er een raadsvergadering plaatsvindt.
Of dit PietenProtest nog doorgaat, is nu de vraag.

*Update* Het PietenProtest heeft inmiddels plaatsgevonden. Lees hier meer over de feestelijke bijeenkomst van zo’n 25 Zwarte Pieten en veel belangstellenden!

Geen RoetveegPiet, wat dan wel?

De Stichting Algemene Deventer Sinterklaas Commissie is in gesprek gegaan met het college van B&W. Daaruit is blijkbaar een deal gekomen. Maar wát die deal inhoudt, is niet duidelijk. Het kan dus zijn dat er wel degelijk een ‘andere Zwarte Piet’ verschijnt bij de intocht in Deventer.

Wij hopen in elk geval dat de stichting níet is gezwicht voor de druk van het college. In Deventer is genoeg enthousiasme en steun om zélf € 12.500 op te hoesten. Eén geldinzamelingsactie en het geld is binnen. Dus alsjeblieft: blijf de achterban trouw. Hou vast aan Zwarte Piet! Dát is wat de Deventenaar graag ziet! 🌚🌚🌚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *