Crowdfunding voor behoud Zwarte Piet groot succes

Enkele gemeenten hebben besloten Zwarte Piet in de ban te doen. Het kan eigenlijk niet, dus heeft men een list bedacht: in Rotterdam en Haarlem wordt geen subsidie meer verstrekt aan intochten waaraan Zwarte Piet meedoet. Gelukkig kunnen de inwoners van die gemeenten het prima af zonder subsidie. Men haalt gewoon zelf het geld op, via crowdfunding, zoals via Paypal (doneer hier voor NederlandFeest.nl). Crowdfunding voor behoud van Zwarte Piet blijkt een groot succes!

Successen in Hoek van Holland en Haarlem

In steeds meer gemeenten dreigt Zwarte Piet verbannen te worden. Met de grootst mogelijke fantasierijke onzin-argumenten wordt er alles aan gedaan om het Sinterklaasfeest definitief de nek om te draaien. Grootste ophitsers hierbij zijn de politieke partijen GroenLinks en de SP (Socialistische Partij) en D66. Maar ook 50Plus doet graag mee aan de Zwarte Pieten-hysterie.

Hoek van Holland wil Zwarte Piet

In Rotterdam is islamitische partij Nida voor een verbod op Zwarte Piet. Een eerste motie werd verworpen, maar de volgende motie werd aangenomen. En dus wordt er geen subsidie meer verstrekt aan intochten met Zwarte Piet.

Inwoners van Hoek van Holland, dat onder Rotterdam valt, zijn het zat en startten een doneeractie om € 6.000 bij elkaar te harken. En dat is ruimschoots gelukt!

Kerst feestwinkel

Zonder subsidie, wel met geld van mensen die graag Zwarte Piet willen blijven zien tijdens de intocht van Sinterklaas. Wat een heerlijke actie! De organisatie zegt dat Hoek van Holland een kleine kern is, waar Zwarte Piet geen issue is. Daarnaast is de kans op herkenning door kinderen groot en dus moeten de Pieten zwart blijven. Zeker in een gebied van 10.000 inwoners. En zo is dat!

Haarlem wil Zwarte Piet

Ook in Haarlem speelt een soortgelijk issue. Ook daar wordt geen subsidie meer verstrekt aan intochten met Zwarte Pieten. Politieke partij Trots Haarlem wil deze zaak nu voorleggen in een referendum, melt de partij op Facebook.

Trots Haarlem is daarnaast begonnen geld in te zamelen. Met deze doneeractie wordt alsnog geprobeerd om geld in te zamelen voor een intocht mét Zwarte Piet!

Geef dus ook hier gul! Maak ook van deze crowdfunding voor behoud van Zwarte Piet een groot succes!

Acties voor Zwarte Piet zeer succesvol

Eerdere acties voor Zwarte Piet bleken ook erg succesvol. Zoals de zaak in Deventer, waar de burgemeester de subsidie wilde intrekken als er Zwarte Pieten mee zouden doen aan de intocht. De burgemeester ving bot. Protesterende Zwarte Pieten wonnen. Blijf je dus inzetten voor het behoud van Zwarte Piet! Alleen zo blijft de traditie in stand!

Zwarte Piet geen politieke zaak

Opmerkelijk is dat in steeds meer gemeenten wordt gedacht dat Zwarte Piet moet verdwijnen. En dat terwijl in een rechtszaak in 2018 al is vastgesteld dat Zwarte Piet niet discriminerend is. Daarnaast is in 2016 al besloten dat Zwarte Piet geen zaak is van de politiek. Politieke partijen als GroenLinks, SP en D66 hebben daar geen boodschap aan.

Doneeracties Zwarte Piet op een rij

Steun jij ook deze goede zaak voor het behoud van Nederlandse feestdagen en tradities? Zorg dan dat je de volgende doneeracties steunt. Hier staan ze nog eens op een rij:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *