Crowdfunding voor rechtszaak om vuurwerkverbod (update)

Er komt een rechtszaak tegen de Staat om het vuurwerkverbod voor de jaarwisseling 2021/2022 te voorkomen. De vuurwerkbranche is een crowdfuncing gestart om een kort geding te kunnen financieren. Tijdens een interview door Powned werd een bedrag genoemd van €70.000. Dat bedrag is nodig om een zaak op te tuigen, maar ook om een eventueel hoger beroep te kunnen bekostigen.

Update 30 november 2021: de website waar geld werd ingezameld voor deze rechtszaak is offline gehaald. Een officiële mededeling heb ik nog niet van HVLV gekregen. Op Twitter wordt het volgende gedeeld:

Kersttruien-winkel.nl

HVLV begint rechtszaak tegen Staat om vuurwerkverbod

Het Vuurwerk Liefhebbers Verbond (HVLV) is een crowdfunding gestart om een kort geding tegen de Staat aan te spannen. Het vuurwerkverbod moet daarbij van tafel, is het idee. HVLV is een club van liefhebbers van vuurwerk, die het zat zijn dat vuurwerk keer op keer onder vuur ligt. Zoals in de media. Keer op keer krijgt vuurwerk de schuld, als het gaat om overlast. En dus moet vuurwerk verboden worden, zo lijkt de tendens in de media. Maar: consumentenvuurwerk vormt het probleem helemaal niet! Ook de Vuurwerkfederatie zet zich in voor hetzelfde doel: een beter beeld van vuurwerk laten zien. Om de traditie te behouden. Nota bene een traditie die op 1 december 2015 is vastgelegd in de ‘nationale inventaris’ van het cultureel en immaterieel erfgoed.

Gelukkig kun je nog wel klein vuurwerk aanschaffen. Dat mag je nu al kopen én afsteken. Mocht het allemaal niet lukken, dan wenst NederlandFeest.nl je in elk geval wél veel plezier daarmee. Haal nu vast binnen, voordat ook dát niet meer mag…

Waarom een rechtszaak?

Voor het tweede jaar op rij komt er dus een algeheel vuurwerkverbod. Opnieuw zijn vuurwerkhandelaren hierdoor de dupe. Er zijn genoeg verkopers die al een voorraad hadden ingeslagen! De organisator legt het zelf uit in deze video:

Steun de rechtszaak om het vuurwerkverbod van tafel te vegen

Wil jij ook dat de traditie van het afsteken van prachtig siervuurwerk in Nederland blijft bestaan? Klik dan op deze link en steun de rechtszaak om het vuurwerkverbod van tafel te vegen. De teller loopt op het moment van schrijven al op richting €36.000. We zijn dus over de helft van het streefbedrag! Dus kom op: steun deze goede zaak!

Steun NederlandFeest.nl meteen even

Nu je toch aan het doneren bent… Steun NederlandFeest.nl meteen even! Dat kan door onze sponsors te bezoeken en er te shoppen. Maar het kan ook door hier te klikken en via PayPal een donatie over te maken. Al is het maar €5! Doe je mee? Zo kan ik dit platform in de lucht houden en samen met jullie blijven strijden voor het behoud van Nederlandse feestdagen en tradities. Dank je wel!

Kerst feestwinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *