De Dove Pieten terug met eigen Sinterklaasjournaal

Het is inmiddels traditie: het Dove Pieten Sinterklaasjournaal speciaal voor iedereen die niet kan horen, of heel slecht kan horen. Een Pietennieuws, in gebarentaal! De Sint denkt aan ieder kind en dus ook aan alle kids die niet goed kunnen horen. De Dove Pieten zijn daarom ook dit jaar weer terug met het Dove Pieten Nieuws! Het nieuws begint maandag 11 november 2019.

Steun NederlandFeest.nl door een donatie te geven. Ga nu naar https://www.doneeractie.nl/actie/38504 en doneer! Zo houden we deze website én de traditionele feestdagen in stand! Dank je wel!

Traditiegetrouw zwart

In dit Sinterklaasjournaal zijn de Dove Pieten zwart. Net als alle voorgaande edities, zoals je kunt zien in eerdere uitzendingen van het Dove Pietennieuws. Hieronder zie je de eerste aflevering van seizoen 2019!

Via YouTube, maar ook via de Facebookpagina van de Dove Pieten, kun je vanaf maandag 11 november de Zwarte Pieten volgen. Zij praten je helemaal bij met het laatste nieuws uit Spanje. Zal de Goedheiligman ook dit jaar naar Nederland komen?

Sinterklaastip! KLIK en koop!

O ja, als jij het Dove Pietennieuws wilt bekijken op jouw eigen tv, dan hebben we hier een paar tips voor je op een rijtje gezet. Zo bekijk jij het Dove Pietennieuws op jouw tv.

Wapperintocht in 2020

Dit jaar zou het jaar worden van de eerste Wapperintocht! Helaas ging dat niet door. Of dat invloed heeft op de komst van Sinterklaas naar Nederland? Dat weten we niet, daarvoor moet je toch echt het Dove Pietennieuws volgen. Maar niet getreurd: de organisatie doet er alles aan om de Wapperintocht in 2020 wél door te laten gaan. Ze beginnen de voorbereidingen al in januari 2020, dus dat móet goedkomen.

De Wapperintocht 2019 is dus afgelast. Maar houd voorlopig 21 november 2020 vrij in je agenda. Dan is het de bedoeling dat de Sint wél aankomt, speciaal voor alle dove en slechthorende kinderen én hun vriendjes, vriendinnetjes, pappa’s, mamma’s, opa’s en oma’s en ooms en tantes. Het belooft gewoon één groot feest te worden! Hoe kan het ook anders in dat prachtige Kinderdijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *