De mooiste kerstmarkten in Duitsland 2023

De mooiste tijd van het jaar vier je natuurlijk dit jaar in… Duitsland! Ja ja, onze oosterburen kunnen er wat van! Zulke mooie kerstmarkten zie je in Nederland nergens. Voor de échte kerstsfeer bezoek je dus 1 van de mooiste kerstmarkten in Duitsland! Hier een overzicht van kerstmarkten vlak over de grens!

Kersttruien-winkel.nl

De mooiste kerstmarkten in Duitsland binnen 1,5 uur rijden van Nederland

Kerstmis in Duitsland is een magische tijd. De straten zijn versierd met lichtjes, de lucht ruikt naar glühwein en er zijn overal kerstmarkten te vinden. Duitsland heeft dan ook een lange traditie van kerstmarkten, die al eeuwenlang bestaan.

In dit artikel nemen we je mee naar de mooiste kerstmarkten in Duitsland binnen 1,5 uur rijden van Nederland. We vertellen je over de hoogtepunten van elke kerstmarkt, zodat je weet welke kerstmarkt het beste bij jou past.

Het artikel gaat verder na de reclame.

Het is Kerst bij Amazon! Scoor nú de leukste kerstcadeaus voor weinig. Bestel snel, dan heb je het ruim op tijd in huis! Klik op de link en steun meteen NederlandFeest.nl!

Kerstmarkt in Münster

De kerstmarkt in Münster is een van de meest populaire kerstmarkten in Duitsland. De kerstmarkt vindt plaats op verschillende locaties in het historische centrum van Münster, waaronder de Prinzipalmarkt, het centrale plein van de stad. Meer dan 300 kraampjes waar je terecht kunt voor kerstversiering, lekkernijen en geschenken. Er komt geen einde aan!

Een van de hoogtepunten van de kerstmarkt in Münster is het Riesenrad, een groot reuzenrad dat uitkijkt over de hele stad. Ook is er een traditionele kerststal te zien, met levende dieren.

Wil je naar Münster? Bekijk hier waar je precies moet zijn.

Kerstmarkt in Osnabrück

Ook de kerstmarkt in Osnabrück is een andere aanrader voor een dagje uit. Op het Marktplatz, het centrale plein van de stad, vind je alle kraampjes. Het zijn er zo’n 200, waar je terecht kunt voor kerstversiering, lekkernijen en geschenken.

Een van de hoogtepunten van de kerstmarkt in Osnabrück is de Weihnachtspyramide, een grote kerstpiramide die midden op het plein staat. Ook is er een kerstconcertenserie te vinden, met optredens van lokale en internationale artiesten.

Kerstmarkt in Bocholt

De kerstmarkt in Bocholt is een kleinere kerstmarkt, maar zeker niet minder leuk. Voor het De kerstmarkt vindt plaats voor het Rathaus (raadhuis). Het centrale plein van de stad. De kerstmarkt heeft tientallen kraampjes waar je terecht kunt voor kerstversiering, heiser Met (honingwijn) en Reibekuchen!

Naast de kerstmarkt kun je lekker overdekt shoppen in de shopping Arkaden. Daar kun je ook nog eens extreem goedkoop parkeren. Dus zeker een bezoekje waard!

Bekijk alle informatie over deze (kleine) kerstmarkt in Bocholt en meer in het Münsterland.

Kerstmarkt in Wesel

In Wesel vind je de kerstmarkt op het historische Marktplatz, het centrale plein van de stad. De kerstmarkt heeft ongeveer 150 kraampjes waar je terecht kunt voor kerstversiering, lekkernijen en geschenken.

Een van de hoogtepunten van de kerstmarkt in Wesel is de Weihnachtspyramide, een grote kerstpiramide die midden op het plein staat. Ook is er een kerstconcertenserie te vinden, met optredens van lokale en internationale artiesten.

Kerstmarkt in Kleve

De kerstmarkt in Kleve vindt plaats op het historische Schwanenmarkt, het centrale plein van de stad. De kerstmarkt heeft ongeveer 200 kraampjes waar je terecht kunt voor kerstversiering, lekkernijen en geschenken.

Een van de hoogtepunten van de kerstmarkt in Kleve is de Weihnachtsmarkt am Schwanenmarkt, een kerstmarkt die wordt gehouden op het Schwanenmarkt, een prachtig plein met een fontein en een kasteel. Ook is er een kerstmarktkermis te vinden, met attracties voor jong en oud.

Kerstmarkt in Goch

De kerstmarkt in Goch vindt plaats op het historische Marktplatz, het centrale plein van de stad. De kerstmarkt heeft ongeveer 100 kraampjes waar je terecht kunt voor kerstversiering, lekkernijen en geschenken.

Een van de hoogtepunten van de kerstmarkt in Goch is de Weihnachtsengel, een grote kerstengel die midden op het plein staat. Ook is er een kerstmarktkermis te vinden, met attracties voor jong en oud.

Na de reclame gaat de tekst verder met Keulen!
Heb jij trouwens al een kerstboom in huis? Bekijk hier de mooiste kunstkerstbomen voor elk budget!

Stunverkoop

Kerstmarkt in Keulen

De kerstmarkt in Keulen is een van de grootste en bekendste kerstmarkten in Duitsland. Deze vindt onder andere plaats op het Domkloster, het plein voor de indrukwekkende Dom van Keulen. Geniet van Glühwein en hoor de klokken luiden!

Kerstmarkt op de Alter Markt

Op de Alter Markt vind je een kleinere en meer traditionele kerstmarkt. Deze vindt plaats op het historische plein Alter Markt en heeft ongeveer 100 kraampjes waar je terecht kunt voor kerstversiering, lekkernijen en geschenken.

Kerstmarkt op het Rudolfplatz

Een moderne en gezellige kerstmarkt is die op het Rudolfplatz. Hier vind je ongeveer 150 kraampjes waar je terecht kunt voor kerstversiering, lekkernijen en geschenken.

Kerstmarkt op de Neumarkt

De kerstmarkt op de Neumarkt is een sfeervolle en romantische kerstmarkt. De kerstmarkt heeft ongeveer 120 kraampjes waar je terecht kunt voor kerstversiering, lekkernijen en geschenken.

Familie Meiland wijnen exclusief bij Wijnvoordeel

Tips voor een bezoek aan een kerstmarkt in Duitsland

  • Kies een kerstmarkt die bij je past. Er zijn kerstmarkten in alle soorten en maten, dus er is altijd wel een kerstmarkt die bij je past. Wil je een grote en levendige kerstmarkt? Of een kleine en romantische kerstmarkt?
  • Wees op tijd. De kerstmarkten in Duitsland zijn erg populair, dus het is verstandig om op tijd te komen. Zo kun je de drukte vermijden en heb je genoeg tijd om alles te bekijken.
  • Draag warme kleding. Het kan erg koud zijn in Duitsland in de winter, dus zorg ervoor dat je warme kleding aantrekt.
  • Neem genoeg geld mee. Op de kerstmarkten in Duitsland kun je veel lekkernijen kopen, dus neem genoeg geld mee.

Viel Spaß in Deutschland! Laat je even weten hoe het was? Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *