De vuurwerkfolder komt er weer aan!

Sinterklaas is nog niet in het land, Kerst moet nog komen… Toch maken wij ons al op voor de volgende traditie: vuurwerk! Binnenkort op jouw deurmat: de vuurwerkfolder!

Het is november, de speelgoedboeken zijn al binnen. De eerste kerstetalages zijn gespot. Tijd dus voor de vuurwerkfolder! Waar kijk jij dit jaar naar uit? Zin om te knallen? Of juist zin in vette cakes (ok, die knallen ook wel) vol prachtig siervuurwerk? De mooiste boeketten in groen, rood, blauw en paars?

Bestel nu al vuurwerk

Je kunt NU al vuurwerk bestellen! Dat kan bijvoorbeeld bij Vuurwerkmania, met altijd wel een verkooppunt in de buurt! Hoe sneller je bestelt, hoe groter de korting! Dus bekijk de actie-aanbiedingen en bestel je vuurwerk snel!

Vuurwerk in meer winkels te koop

Steeds meer winkels verkopen vuurwerk. Zo vind je zelfs bij Nederlands bekendste warenhuis vuurwerk. Ook moet je niet gek opkijken als je in de supermarkt ineens tegen een rek vol vuurwerk aanloopt.

Mogen winkels zo vroeg al vuurwerk verkopen?

Ja, dat mag! Bij supermarkten en warenhuizen gaat het namelijk om Categorie 1-vuurwerk. Denk aan sterretjes, knalerwten en trektouwtjes. Maar ook steeds meer kleine fonteinen krijgen het Cat.1-kenmerk. Dat betekent dat je best leuk vuurwerk kunt scoren voor een lage prijs. Zo kochten wij vorig jaar een pakketje bij de HEMA voor maar €5!

Afsteken mag ook, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Tenminste, als het om Categorie 1-vuurwerk gaat. We weten niet zeker of het ook mag als er een vuurwerkverbod wordt ingesteld in jouw gemeente. Wij vermoeden dat Cat.1 hier niet onder valt. Check het anders even bij jouw gemeente.

Video vuurwerk HEMA

Dit vuurwerk kochten wij vorig jaar bij de HEMA. Gewoon tussen de onderbroeken en de rookworsten te vinden. Erg leuk vuurwerk voor weinig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *