Directeur AT5 en NH-Media: “Zwarte Piet over 3 jaar verdwenen”

Op NPO Radio 1 een gesprek in het Mediaforum over Zwarte Piet. Dit is hoe de directeur van AT5 en RTV Noord Holland denkt over de knecht van Sinterklaas.

NPO Radio1: “Zwarte Piet binnenkort overal verdwenen”

Paul van Gessel, toenmalig directeur van AT5 en RTV NH, zegt in dit gesprek bij de NPO onder meer dat Zwarte Piet over 3 jaar overal is verdwenen. Hij bedenkt dit op basis van Amsterdam, waar “sinds 2 jaar” Spaanse edelmannen Sinterklaas vergezellen bij de intocht in de hoofdstad van Nederland. In werkelijkheid gebeurde dit in 2017 voor het eerst, dus 1 jaar geleden. Van een Zwarte Pietendiscussie is in Amsterdam geen sprake meer. Iedereen vindt het prima, stelt hij op de radio. “Het is acceptatie van een vorm die breed gedragen wordt.” Waarmee Van Gessel iedereen over 1 kam scheert. Gelukkig zijn er in de rest van Nederland meer dan genoeg intochten mét Zwarte Piet! Amsterdam zit trouwens helemaal niet te wachten op een andere Zwarte Piet. Het is de Amsterdammers door de strot geduwd!

Steun NederlandFeest.nl door een donatie te geven. Ga nu naar https://www.doneeractie.nl/actie/38504 en doneer! Zo houden we deze website én de traditionele feestdagen in stand! Dank je wel!

In het radio 1-programma Spraakmakers van KRO-NCRV was vrijdagochtend Paul van Gessel te gast. De directeur van de regionale omroepen NH en AT5, sprak er over Zwarte Piet. Dit naar aanleiding van het gedoe over RoetveegPiet en Zwarte Piet in het Sinterklaasjournaal van de NTR.

Sinterklaastip! KLIK en koop!

Beluister hier de uitzending. Let op: klik op play en het bestand van de webserver van NPO Radio 1 wordt afgespeeld (embedded content).

Paul van Gessel neerbuigend over Nederlander buiten Amsterdam die wél van Zwarte Piet houdt. Bron: NPO Radio1.

Van Gessel neerbuigend over provinciale Nederlander

Van Gessel gaat nog een stap verder. Hij prijst de intrede van Roetveegpiet. Maar zegt ook dat hij het goed vindt dat de NTR nog even vasthoudt aan Zwarte Piet voor “de mensen die nog niet zo ver zijn”. Daarmee doelt hij direct op mensen van buiten Amsterdam. Alsof die allemaal achterlijk zijn. Achterlopen op Amsterdam. “Over 3 jaar zien we geen Zwarte Pieten meer”, vervolgt hij zijn betoog. De andere aanwezigen in de studio stemden hier mee in.

Wat vind jij? Verdwijnt Zwarte Piet, of is Zwarte Piet een blijvertje? Reageer hier onder!

Bron foto: KRO NCRV
Bron audio:  Omroep.nl / KRO-NCRV

5 thoughts on “Directeur AT5 en NH-Media: “Zwarte Piet over 3 jaar verdwenen”

  1. Paul van Gessel is gezien zijn uitspraak mogelijk een sociopaat. Nu blinken sociopaten meestal uit als leidinggevende personen, maar toch, zou het niet beter zijn om iemand aan het roer van die omroepen te zetten die ook leiding kan geven maar die geen sociopaat is?

  2. Die man leeft in een fantasie. Denkt schijnbaar ook nog dat verheven is boven alle Nederlandse inwoners die WEL gewoon Zwarte Piet willen.
    Voorlopig is er nog steeds een grote meerderheid VOOR het behoud van Zwarte Piet. In een groot deel van Nederland is er geen discussie over de kleur van de Pieten tijdens hun intocht. Die zijn gewoon Zwart.

  3. Ik geef het inderdaad nog drie jaar. Mensen die zwarte piet willen behouden zullen uiteindelijk toch vanzelf uitsterven.
    Groetjes!

  4. Voegt echt iets toe hoor deze man. Leest en hoort U ook het respect welke hij toont? Ik denk maar zo over drie jaar is deze meneer zeker weg en Zwarte Piet niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *