Doneeractie Blokkeerfriezen gigantisch succes

De doneeractie voor de Blokkeerfriezen blijkt een gigantisch succes! In minder dan anderhalve dag tikt de teller bijna € 150.000 aan. Vanuit heel Nederland wordt de actie gesteund. Op het moment van schrijven staat de teller op ruim € 147.000. Maar zodra je de pagina van de doneeractie voor de Blokkeerfriezen ververst, staat de teller al honderden tot duizenden euro’s hoger. Deze actie leeft onder Nederlanders. De steun voor de Blokkeerfriezen lijkt enorm! Gemiddeld geeft een donateur € 20.

TIP van SINT! Bestel hier jouw Zwarte Pieten-outfit!

Doneren voor hoger beroep

Jenny Douwes wordt gezien als de aanstichter van de blokkeeractie. Daarom kreeg zij de meeste uren taakstraf: 240 uur én een maand voorwaardelijke gevangenis. En dat voor de duur van 3 jaar.
Dat betekent dus zoiets als ‘als Jenny binnen 3 jaar weer zoiets doet, moet ze de bak in’. Online worden veel vergelijkingen gemaakt met andere straffen die 240 uur taakstraf of minder tegen zich hoorden eisen.

Kortom: een pittige straf voor Jenny en haar Blokkeerfriezen. Jenny Douwes stond zelf niet op de snelweg, maar werd wel bestraft wegens opruiing. Bijna alle Blokkeerfriezen zeggen in hoger beroep te willen gaan. En daar is veel geld voor nodig. Daarom staat deze doneeractie online. En Nederland geeft massaal! Het aantal donaties is bijna niet bij te houden.

TIP van SINT! Bestel je VUURWERK nu al! Met MEGAkorting!

Lees bij GeenStijl ook een bijzonder interessant commentaar en laat je overtuigen om ook te doneren!

Nederland vindt straf Blokkeerfriezen te zwaar

Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat 62% van de Nederlanders géén (48%) of een lagere straf (14%) wilden voor de Blokkeerfriezen. Die hielden op 18 november 2017 op de snelweg A7 bij Joure bussen tegen van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP). De straffen die werden opgelegd waren vooral taakstraffen. Boetes werden niet opgelegd. Aangenomen wordt dat er geen boetes werden opgelegd, omdat die dan via crowdfunding gemakkelijk betaald zouden kunnen worden. De doneeractie is er nu voor het hoger beroep. Een zaak die heel veel geld kost. Geef gul als je de Friezen een hart onder de riem wilt steken. Je kunt al doneren vanaf €5.

Peiling Maurice de Hond. Screenshot/Bron: Peil.nl.
Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *