Doneeracties voor behoud Zwarte Piet

Sommigen van jullie denken: alweer een bericht over Zwarte Piet? Het is nog niet eens juli! Dat klopt: dit bericht is geschreven op 29 juni 2020. Maar juist nú is het belangrijk je te laten horen over Zwarte Piet. Nu worden de beslissingen genomen in gemeentes. Meer gemeenten besluiten Sinterklaascomités geen subsidie meer te verstrekken als er gebruik wordt gemaakt van Zwarte Piet. Maar dat pikt het volk natuurlijk niet! En dus vind je hier een overzicht van de beste doneeracties voor het behoud van Zwarte Piet!

Help mee tradities te behouden: steun deze goede doelen

Je kunt al steunen door eenmalig een bedrag over te maken. Dat kan eenvoudig via Doneeractie.nl. Je betaalt er bijvoorbeeld met Ideal. Ideaal dus! 😀 Met jouw bijdrage komen we langzaam maar zeker bij het behoud van onze mooie tradities.

Kun je écht geen cent missen (doneren kan vanaf €5), help dan bijvoorbeeld door sponsors te bezoeken. Jij een voordeel én NederlandFeest.nl een voordeel. Doe je mee? Steun de volgende initiatieven:

Zwarte Pieten Comité

Het Zwarte Pieten Comité is een organisatie die je kent van de succesvolle actie voor het behoud van Zwarte Piet in Deventer. Daar ontstond nogal wat ophef toen de burgemeester van Deventer de gemeente ‘chanteerde’ door te dreigen met het stopzetten van subsidie aan de intocht, als daar gebruik wordt gemaakt van Zwarte Pieten. En dus werd een comité gevormd. Mét succes: de Pieten bleven zwart in Deventer.

NederlandFeest.nl: voor behoud van feestdagen en tradities

Deze website heeft ook een doneeractie opgezet (opent nieuw venster). Klik hier om ook te doneren en help mee Nederlandse feestdagen en tradities te behouden. Denk daarbij niet alleen aan Sinterklaas en Zwarte Piet, maar ook aan het paasvuur, paaseieren, paasvuur, de kerststol, kerstfeest en vuurwerk tijdens Oud & Nieuw om maar een paar mooie voorbeelden te noemen.

Nieuw! Je kunt NederlandFeest.nl ook steunen met een simpele Tikkie. Klik hier om te doneren via een Tikkie. Je zorgt er dan voor dat onze site in de lucht blijft én ik meer tijd kan besteden aan deze website. Nog leuker: een podcast! Maar dat kost veel tijd en geld… Met alleen de inkomsten van Google red ik dat niet. En dan legt Google reclame met Zwarte Piet ook nog stil!

Wat doet NederlandFeest.nl met jouw donatie?

NederlandFeest.nl wordt door 1 persoon gerund. Dat kost dus de nodige uurtjes, maar vooral: veel geld! Zo moet ik de website draaiende houden, maar moet ik ook aan promotie doen om dit platform te pluggen. Zonder bezoekers bereik ik nog niets.

Ik heb grootse plannen. Van het inhuren van een redacteur, tot het starten van een podcast. Ook heb ik plannen voor leuke acties waarbij je mooie merchandise kunt kopen. Kortom: genoeg om aan te werken, maar helaas weinig tijd en middelen. Met jouw hulp, kom ik daar wél!

Klik hier en steun NederlandFeest.nl (opent in nieuw venster).

Behoud Zwarte Piet in Haarlem

Update 15 juli 2020: deze actie is stopgezet. Wat er met de €808 gebeurt, is niet duidelijk. We vragen het na bij Trots Haarlem.

In Haarlem hebben de dames en heren politici besloten om geen subsidie meer te verlenen aan de intocht, als er gebruik wordt gemaakt van Zwarte Piet. Partij Trots Haarlem is daaro begonnen geld in te zamelen. Met deze doneeractie (opent in nieuw venster) wordt geprobeerd om geld in te zamelen voor een intocht mét Zwarte Piet! Steun ze! Dat kan al vanaf slechts 5 euro!

Sinterklaasfeest voor arme kinderen

Een traditioneel Sinterklaasfeest voor kinderen die leven in armoede. Een mooi initiatief van Mandy Cobussen om arme kinderen tóch een geweldig Sinterklaasfeest te laten beleven.

Volgens haar pagina op doneeractie.nl zijn sponsoren afgehaakt. Daarom worden nieuwe sponsoren gezocht. Gun jij ook arme kinderen in Nederland een Sinterklaasfeest mét Zwarte Piet? Klik hier en doneer!

Zonder subsidie tóch groot feest in Zaanstad

In Zaandam Zuid vindt in november 2020 ook weer een grootse intocht plaats van Sinterklaas mét Zwarte Piet. De voorbereidingen zijn in volle gang (juli 2020). Wél of geen subsidie: met jou als donateur gaat dat feest gewoon door! Klik hier om te doneren voor Sinterklaas in Zaandam Zuid.

Club van Sinterklaas Limburg

Onder de noemer Steunfonds Traditionele Piet Limburg (klik!), is de Club van Sinterklaas Limburg gestart met een doneeractie. Dit fonds zet zich in voor het behoud van de traditionele Zwarte Piet in de provincie. Steun deze Pieten met een donatie zodat ook zij door kunnen blijven gaan met het Sinterklaasfeest. Een feest voor ieder kind!

Bekijk de Facebookpagina van de Limburgse Pieten en blijf op de hoogte van hun acties en evenmenten in deze prachtige provincie!

Hoek van Holland heeft het geld al binnen

De crowdfundingsactie in Hoek van Holland is geslaagd. Daar werd de subsidie van € 6.000 ingetrokken. Maar de inwoners zijn niet gek en dus werd een doneeractie voor behoud van Zwarte Piet in Hoek van Holland opgezet. Het is een succes te noemen: de benodigde 6.000 euro is binnen. De actie is er nog: dus maak er een nóg groter feest van dit jaar!

Hier lees je meer over de achtergrond van de acties uit Hoek van Holland en Haarlem. Ook lees je er meer over de vraag of Zwarte Piet nu discriminerend is of niet. Het lezen waard!

2 thoughts on “Doneeracties voor behoud Zwarte Piet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *