DUIZEND intochten Sinterklaas met Zwarte Piet!

Groot feest in HEEL Nederland! Zwarte Piet blijft! Op (bijna) duizend plaatsen in Nederland (en iets daarbuiten) blijft Zwarte Piet pikzwart! Steeds meer plaatsen melden bij het Sint- en Pietengilde dat hun Zwarte Pieten donkerbruin of zwart blijven. 

1000 zwarte intochten

Update maandag 12 November  2018: al 1200 intochten met Zwarte Piet! En in Assen verschijnen zelfs 400 Zwarte Pieten! ❤️🌚❤️

Het Sint- en Pietengilde meldt vandaag dat de grens van 1000 intochten met Zwarte Piet bijna is bereikt. 10 Dagen geleden meldden wij nog vol trots dat er al 800 zwarte intochten waren. Dat was al reden tot feest. Nu is het reden tot één massaal volksfeest! Heel Nederland blijft ZWART!

KLIK! En koop nu alvast de leukste Sintkado’s!

Einde discussie Zwarte Piet

De discussie over Zwarte Piet, die in 2011 de kop opstak, is daarmee definitief ten einde. Ook vorig jaar waren er dik 1000 zwarte intochten. De traditie in Nederland blijft. Lokale verenigingen willen helemaal geen RoetveegPiet, ook wel NietPiet genoemd. Zie maar eens vrijwilligers te krijgen die HERKENBAAR door stad, dorp of winkelcentrum willen lopen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je kleine neefje of nichtje, buurjongen of buurmeisje jou herkent. De bedoeling is dat je als Zwarte Piet onherkenbaar bent en blijft. De traditie is al vele eeuwen een zwarte traditie. Nederland laat zien dat er helemaal geen maatschappelijke discussie is.

Media blijven bij NietPiet

Nu Nederland definitief heeft gekozen voor Zwarte Piet, blijven de Nederlandse media achter. Geen enkele omroep of zender wil de documentaire Wild Geraas, of de opvolger daarvan uitzenden. Daarin wordt duidelijk wat de geschiedenis is van Zwarte Piet. Eentje die NIETS te maken heeft met racisme of ander raar gedachtegoed. 

Zwarte Piet-pruik nodig? KLIK en koop!

RTL Nederland met ‘NietPiet’

RTL Nederland heeft sinds een paar jaar helemaal geen Zwarte Pieten meer. De zendergroep stapte over over RoetveegPiet. Dit jaar komt RTL zelfs met een kinderserie over Sinterklaas (gespeeld door GTST-ster Bartho Braat aka Jef Alberts). De Pieten die er te zien zijn, lijken niet door de schoorsteen te komen… Maar waar wel uit? 

Lokale en regionale omroepen wél met Zwarte Piet

Diverse lokale omroepen komen met een eigen Sinterklaasjournaal. Eén van de bekendste van Nederland is het Elburger Sintjournaal. Afleveringen zijn te bekijken via YouTube, maar ook via LOE Elburg en Omroep Gelderland. De nieuwste afleveringen beginnen binnenkort! Een overzicht met alle lokale zwarte Sinterklaasjournaals is binnenkort beschikbaar op NederlandFeest.nl!

1 thought on “DUIZEND intochten Sinterklaas met Zwarte Piet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *