Facebook en Instagram blokkeren NederlandFeest.nl

Het is zover! Facebook en Instagram (ook van Facebook) blokkeren nu NederlandFeest.nl. De reden? Zwarte Piet!

Zwarte Piet mag niet

Facebook en Instagram hebben in augustus 2020 besloten dat afbeeldingen van Zwarte Piet niet meer welkom zijn op het platform. En men is er resoluut in. Er werd nog gezegd dat afbeeldingen wel mogen als je bijvoorbeeld nieuws maakt over de knecht van Sinterklaas. Maar dat is dus niet waar.

Verdwenen van Instagram

Het oude account van NederlandFeest, instagram.com/nederlandfeest, werd verwijderd. Zwarte Piet zou te aanstootgevend zijn. Insta verwijderde direct ons account. Weg. Foetsie. Geen mogelijkheid tot het behouden van gegevens. Alles zomaar weg. Totale censuur.

Censuur? Ja, eigenlijk kan dat alleen in het geval van de overheid, maar Facebook (en dus ook Instagram) zijn inmiddels zo groot, dat het eigenlijk pure censuur is. Zij hebben de macht. Het is daarom goed hier toch maar weg te gaan. Wij blijven nog even, zolang het kan. Zie je ons niet meer op het nieuwe account Instagram.com/NederlandFeest.nl dan zijn we er dus wéér afgehaald. Je weet dan ook waarom. Geniet ervan, zolang het kan!

Nog wel te zien op Facebook

Op Facebook kregen we ook meldingen te zien dat we ‘in overtreding waren’ met de regels van Facebook. Totale onzin, want we posten een bericht met Grijze Piet. Zelfs dát is aanstootgevend. Hoewel er dus geen sprake is van Zwarte Piet. In beroep gaan kon, maar het beroep werd direct afgedaan. Dit gebeurde een paar keer. Nu kunnen we geen berichten meer plaatsen. De kans is groot dat www.facebook.com/nederlandfeest dus verdwijnt.

Grijze Pieten mogen ook niet van Facebook

Verschillende mensen proberen nu Zwarte Piet toch te behouden. Door hem Zwarte Henk te noemen. Of door Grijze Piet te introduceren. Onder meer de makers van de nieuwe Sinterklaasserie De Staff van Sinterklaas zette Grijze Pieten in.

Ook columnist en opiniemaker Jan Dijkgraaf tweette over Grijze Pieten. Maar van Facebook mocht het niet: de post werd als ‘haatdragend’ bestempeld. Omdat het de zoveelste keer was, werd het recht om nieuwe berichten te plaatsen ontnomen. Er gebeurt dus (tijdelijk?) niets meer op onze Facebookpagina. Facebook en Instragram zijn eigenlijk ten dode opgeschreven als het vrije woord niet meer bestaat. De KOZP-aanhangers hebben daar misschien gewonnen door valse argumenten te gebruiken tegen Zwarte Piet, maar de liefhebbers van het vrije woord gaan gewoon door. Er zijn alternatieven.

Na de afbeelding gaan we verder.

Grijze Piet ook verboden op Facebook
Grijze Piet ook verboden op Facebook

NederlandFeest.nl te zien op andere sociale media

Is er dan nergens meer een plek waar Zwarte Piet wél welkom is?! Jawel! Dat is de knecht van de Goedheiligman wel degelijk!

Vanaf nu zijn we gewoon actief op andere kanalen naast Twitter (waar Zwarte Piet nóg wel mag) Zo zijn we aanwezig op Parler (klik! hier voor Parler) en op Friendweb (klik hier voor Friendweb!).

Wat is Parler?

Parler moet je zien als het alternatief voor Twitter. Waar het vrije woord wél bestaat. Ook Twitter ligt steeds vaker onder vuur van de Cancel Culture-figuren over de hele wereld. Er zijn veel drammers die graag alles willen verbieden wat hen niet bevalt. Denk aan de Black Lives Matter-beweging (BLM) en het vernietigen van alles wat hen niet aanstaat. Zoals standbeelden (in Amerika) en straatnamen (in Nederland). In Nederland zijn KOZP-aanhangers bezig Zwarte Piet te laten verdwijnen. Dat is hen gelukt. Bol.com verwijdert nu alle producten met Zwarte Piet erop. En zo kunnen we doorgaan. Bij Parler.com is het vrije woord gegarandeerd. Hier buigt men niet voor de zeurende minderheid, die met valse argumenten dingen wil verbieden. Parler is er vooralsnog alleen in het Engels.

Wat is Friendweb?

Friendweb lijkt op een kruising van Hyves en Facebook. Een Nederlandse website waar je net als op Facebook een persoonlijk profiel kunt aanmaken en zo contact kunt onderhouden met vrienden en familie. Je kunt er ook pagina’s aanmaken waar mensen gratis lid van kunnen worden. Dat hebben wij ook gedaan. Volg hier NederlandFeest.nl op Friendweb!

Steun NederlandFeest.nl

NederlandFeest.nl heeft nog veel meer plannen. Niet alleen een website, maar ook een heuse podcast. Dat kost niet alleen veel tijd, maar ook erg veel geld. Help jij mee dit platform groot te maken? Help jij mee reclame te maken voor onze website? Zo bereiken we de mensen weer die eerder op Instagram en Facebook NederlandFeest.nl volgden.

Klik hier om een (kleine) donatie te doen. Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *