Fijn Suikerfeest, fijne Kerst?

Op 4 juni 2019 was er ineens een tweet die nogal wat stof deed opwaaien. Een bericht op Twitter van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De tekst? “We would like to wish everyone a happy #EidMubarak #Suikerfeest ! #Ramadan“. Een allervriendelijkst bericht, voor iedereen die Ramadan en het Suikerfeest viert natuurlijk. Maar, wat doet de universiteit met Pasen, Pinksteren en Kerst?

Einde Ramadan, fijn Suikerfeest

Bij de universiteit in Rotterdam bruist het natuurlijk van de verschillende mensen. Je komt er allerlei culturen tegen, het is immers een internationale omgeving. Dat je dan aandacht besteed aan verschillende feesten die bij die culturen horen is dan ook niet gek. Wat is er op tegen mensen een fijne, bijzondere tijd te wensen?

Steun NederlandFeest.nl door een donatie te geven. Ga nu naar https://www.doneeractie.nl/actie/38504 en doneer! Zo houden we deze website én de traditionele feestdagen in stand! Dank je wel!

Moslims die het einde van de vastenperiode Ramadan vieren, vieren dit met het Suikerfeest. De Erasmus University maakte er speciaal deze tweet voor:

Niet lang daarna: ophef! Want hoe kan het dat er wel een fijn Suikerfeest wordt gewenst, maar geen fijn Pinksteren of Pasen? Het ging weer eens los op sociale media.

Fijne Pinksteren, vrolijk Pasen, prettige Kerstdagen?

De verontwaardiging was vooral groot toen bleek dat de universiteit géén tweet plaatste met Pinksteren. Deze christelijke feestdagen, waarbij de uitstorting van de Heilige Geest wordt gevierd, vond vlak na Suikerfeest plaats: op 9 en 10 juni 2019. Ook werd er met Pasen niet getwitterd door de Erasmus Universiteit.

De grote vraag is nu wat Erasmus University op Twitter gaat doen met Sinterklaas en Kerst. Zal er een prachtige Zwarte Piet prijken op de foto die de universiteit dan post? Een foto van een kerststal ergens in Rotterdam misschien, met Kerst?

Vragen gesteld aan Erasmus Universiteit

NederlandFeest.nl heeft vragen gesteld aan de Erasmus Universiteit. Is men vergeten Pasen en Pinksteren te noemen? Wordt er wel met Sinterklaas en Kerst aandacht geschonken aan deze feestdagen? En op welke manier dan?

Wij wensen iedereen alvast een fijne Sinterklaastijd én hele fijne Kerstdagen toe. 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *