Flevoland kiest voor Zwarte Piet bij intocht Sinterklaas

Het overgrote deel van de provincie Flevoland kleurt tijdens de intocht van Sinterklaas vrolijk zwart! De regionale omroep meldt dat Flevoland voor Zwarte Piet kiest.

Steun NederlandFeest.nl door een donatie te geven. Ga nu naar https://www.doneeractie.nl/actie/38504 en doneer! Zo houden we deze website én de traditionele feestdagen in stand! Dank je wel!

Flevoland kiest voor Zwarte Piet

De meeste plaatsen in de provincie lijken daarmee af te wijken van de lijn die eerder werd gevolgd. De lijn van het Sinterklaasjournaal. De NTR heeft besloten om dit jaar alleen nog RoetveegPieten mee te laten komen met Sinterklaas. Volgens Omroep Flevoland lijkt Almere die lijn te volgen. In Emmeloord wordt nog vergaderd over de kleur van Zwarte Piet.

Nederland wil Zwarte Piet

Ook dit jaar kleurt de rest van Nederland massaal zwart tijdens vele honderden, mogelijk meer dan 1000 intochten! Op winkelcentra, scholen, in buurthuizen en bij de officiële intocht in jouw woonplaats, zijn de Pieten zwart (of donkerbruin).

Uit een recent onderzoek van Hart van Nederland blijkt zelfs dat Nederland massaal Zwarte Piet steunt: 95% kiest voor Zwarte Piet en slechts 5% kiest voor RoetveegPiet. Flevoland laat in elk geval zien te kiezen voor de wil van de overgrote meerderheid.

Sinterklaasjournaal kiest ook voor Zwarte Piet

Het landelijke Sinterklaasjournaal is tot nu toe het enige journaal dat kiest voor RoetveegPieten. De lokale Sinterklaasjournaals die flink in opkomst zijn, kiezen juist massaal voor Zwarte Pieten. Zij houden de traditie in stand. Mede daardoor lijkt het succes elk jaar toe te nemen. In Flevoland heeft Urk een eigen Sinterklaasjournaal. Lees hier hoe je deze Sinterklaasjournaals ook bij jou makkelijk bekijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *