FvD Overijssel steunt PietenProtest Deventer

Forum voor Democratie, FvD, in Overijssel steunt het PietenProtest van woensdag 30 oktober in Deventer. Dat maakten Statenleden van de partij bekend op Twitter. De partij komt met een voorstel voor aanpassing van het evenementenbeleid van de provincie.

Steun NederlandFeest.nl door een donatie te geven. Ga nu naar https://www.doneeractie.nl/actie/38504 en doneer! Zo houden we deze website én de traditionele feestdagen in stand! Dank je wel!

Aanpassing evenementenbeleid met oog voor tradities

Forum wil dat de provincie Overijssel traditionele evenementen steunt, als die geen of niet genoeg subsidie meer krijgen van de gemeente. FvD Overijssel stelt in een amendement, dat woensdag wordt ingediend, dat het gaat om “evenementen die wortelen in de traditie van onze provincie”. Daarbij kun je denken aan een bloemencorso, maar ook aan paasvuren en natuurlijk de intocht van Sinterklaas met Zwarte Piet.

Voorstel komt na ‘chantage’ gemeente Deventer om RoetveegPiet

Het voorstel komt nadat de gemeente Deventer duidelijk heeft gemaakt dat er bij de intocht voornamelijk RoetveegPieten welkom zijn. Dat besluit lijkt nu teruggedraaid. Er zou een compromis zijn, maar veel duidelijkheid willen gemeente en Sinterklaascommissie verder niet geven. In elk geval is de subsidie van € 12.500 behouden. Maar hoe Zwarte Piet eruit komt te zien blijft een raadsel. Met dit voorstel van FvD moet voorkomen worden dat dergelijke situaties in de toekomst nog kunnen ontstaan.

PietenProtest in Deventer

Woensdag 30 oktober 2019 wordt het amendement van Forum voor Democratie ingediend. Dat is op de dag van het PietenProtest in Deventer. Dat is een protest voor Zwarte Piet, tegen RoetveegPiet én tegen de ‘chantage’ van de gemeente Deventer. Laten we hopen dat dit voorstel het haalt. Mocht de geldkraan vanuit gemeenten dichtgaan als het gaat om bijvoorbeeld het paasvuur of een intocht met Zwarte Piet, dan kan de provincie alsnog bijspringen. Wij kunnen dan blijven genieten van onze prachtige tradities.

Het PietenProtest heeft inmiddels plaatsgevonden. Lees hier meer over de feestelijke bijeenkomst van zo’n 25 Zwarte Pieten en veel belangstellenden!

Update 31/10/19: het amendement van FvD heeft het gehaald! Goed nieuws dus voor onder meer Sinterklaascommissies en organisatoren van paasvuren!

Afbeelding: logo FVD (via Google Pictures).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *