Gaat Sinterklaas dood aan corona?

Nee, dit is geen grap. In de media wordt al over gespeculeerd: het einde van het Sinterklaasfeest. In deze tijd is daar heel makkelijk een eind aan te maken: door te zeggen dat Sinterklaas sterft. Gaat Sinterklaas dood aan corona?

De eerste intochten zijn inmiddels afgelast, zoals de intocht van Sinterklaas en honderen Zwarte Pieten in Elburg.

Column over einde van Sinterklaas

In een column op BN.nl, stelt columniste Laura Romanillos voor om de Sint te laten sterven aan corona. In dit artikel schrijft ze onder meer:

Ik vind het een beetje laf van de gemeente dat zij niet gewoon de keuze maken, dan hoeft de burgemeester ook nergens uit te leggen waarom ze nog met zwarte pieten op de foto staat terwijl het halve land erover te hoop loopt. 

BN.nl, Laura Romanillos

Laura denkt hét ultieme middel gevonden te hebben om af te zijn van de discussie over Zwarte Piet. We laten Sinterklaas sterven aan corona. Als hij doodgaat, is er ook geen Sinterklaasfeest meer. De Pieten blijven in Spanje en zien we nooit meer terug.

Inzetten op Kerst

Laura wil liever Sinterklaas overslaan en overgaan op Kerst. Want, zo stelt Laura, daar is geen discussie over.

Dat hele feest opheffen, de kinderen een briefje schrijven, en voortaan kerstmis vieren? Ik kan me niet voorstellen dat er zóveel gedoe komt over wél of geen nepkerstbomen

BN.nl, Laura Romanillos

Wij weten niet onder welke kerstboom deze schrijfster heeft gelegen, maar Kerst ligt al enkele jaren onder vuur. Zo zou Kerst aanstootgevend zijn voor andersgelovigen en niet-gelovigen. Kerst moet daarom veranderen in ‘Winterfeest’. Zelfs in het christelijke Elburg is het evenement ‘Kerst in de Vesting’ inmiddels omgedoopt tot ‘Winter in de Vesting‘.

Begin van het einde van Sinterklaas?

Sinterklaas die dood gaat aan corona. Slecht verzonnen grap, of bittere werkelijkheid? In deze gekke tijd kijken we nergens meer van op. We weten op dit moment ook nog steeds niet of er een landelijke intocht van Sinterklaas in 2020 komt. Niet alleen corona gooit daarvoor roet in het eten, maar ook de discussie over het uiterlijk van Zwarte Piet speelt mee. De RoetveegPieten waar de NTR in 2019 mee kwam, zien er immers uit alsof ze allemaal zeeziek zijn door de reis op de stoomboot uit Spanje. Geen gezicht!

Ervaring leert dat dit niet zomaar een proefballonnetje is. Het is een eerste kennismaking. Je wordt gekneed. Nu denk je “dat gebeurt nooit”. Maar leer ons de media kennen. Dit idee is realistischer dan je zou denken.

Red het Sinterklaasfeest!

Ben jij het gedoe rondom Sinterklaas en Zwarte Piet helemaal zat? Wij ook! Je kunt ons helpen te blijven strijden voor Sinterklaas, Zwarte Piet, maar ook voor Kerst, Pasen, Oud & Nieuw en meer gave feestdagen!

Klik hier om een (kleine) donatie te doen. Dank je wel! 👍

Jij kunt helpen door NederlandFeest.nl te steunen met een donatie. Kijk in dit topic hoe jij bijdraagt aan het behoud van Nederlandse feestdagen en tradities, zoals Zwarte Piet. Je kunt ook onze sponsors bezoeken. Door jouw click en jouw bestelling help je NederlandFeest.nl. Klik gerust rond.

Je kunt hier ook eenvoudig met een Tikkie een bedrag overmaken.

3 thoughts on “Gaat Sinterklaas dood aan corona?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *