Geen beveiliging voor Zwarte Piet in Rotterdam

Als het aan de gemeenteraad van Rotterdam ligt, krijgt Zwarte Piet geen beveiliging. Een motie hierover is donderdagavond 7 november 2019 verworpen. De PVV Rotterdam had de motie ingediend. Die motie werd verworpen. Alleen Meeuwissen was vóór. Hij kreeg 42 stemmen tegen.

Steun NederlandFeest.nl door een donatie te geven. Ga nu naar https://www.doneeractie.nl/actie/38504 en doneer! Zo houden we deze website én de traditionele feestdagen in stand! Dank je wel!

Motie voor beveiligen Zwarte Piet in Rotterdam

Maurice Meeuwissen bezet de ene zetel van de PVV in Rotterdam. Hij diende een motie in om Zwarte Piet te beveiligen. Meeuwissen ziet dat Zwarte Piet steeds meer wordt bedreigd en stelt in de motie dat “onze cultuur en tradities zoals het Sinterklaasfeest en het Kerstfeest steeds verder onder druk komen te staan door multi-culti drammers”. Hij verzoekt het college van de gemeente Rotterdam dan ook om “de inzet van Zwarte Piet (…) te stimuleren en deze festiviteiten te beveiligen”.

Verder stelt de PVV Rotterdam dat Zwarte Piet een held is en ook als een held beschouwd moet worden. Zwarte Piet hoort bij Rotterdam, stelt Meeuwissen.

Meeuwissen hoopte het college te overtuigen door de beveiliging te betalen vanuit het geld dat dan niet meer naar “de beveiliging van haatinstellingen” gaat.

Meer politici in actie voor Zwarte Piet

Nadat de gemeente Deventer druk op de Sinterklaascommissie legde om RoetveegPieten in te voeren, was de geest uit de fles. Zwarte Piet is nu niet alleen ‘een kwestie van het volk’, maar ook een politieke kwestie geworden. Er kwam een heus PietenProtest in Deventer vóór het behoud van Zwarte Piet. Met steun van Forum voor Democratie. Op woensdag 13 november 2019 is er een nieuw PietenProtest in Zwolle. Die ‘PietenManifestatie’ wordt ondersteund met een motie van de PVV Overijssel.

Donderdagavond sneuvelde ook een motie van NIDA Rotterdam. Die moest juist voorkomen dat organisaties die met Zwarte Pieten werken nog subsidie krijgen van de gemeente Rotterdam.

Bron afbeelding: website gemeente Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *