Geen coronapas nodig bij intocht Sinterklaas

Dinsdag 2 november 2021 werden zeer ingrijpende coronamaatregelen bekendgemaakt tijdens de persconferentie van het demissionaire kabinet Rutte. Opvallend hierbij is wat Rutte zei over Sinterklaas: geen coronapas nodig bij intocht Sinterklaas. Hiermee stelt hij, ondanks de zware andere berichten, toch veel ouders en sinterklaasverenigingen gerust. Of, is de verwarring alleen maar groter?

Sinterklaas en zwarte pieten kostuums, feestartikelen, versiering en kado's

Gemeenten vragen wél coronapas bij intocht Sinterklaas

Opvallend is dat Rutte dit specifiek benoemde. Mogelijk omdat verschillende gemeenten toch maatregelen hebben genomen om verspreiding van corona te voorkomen. Onder meer Almelo en Amersfoort zijn intochten aangekondigd waarbij wél een coronapas nodig is. En in Apeldoorn is de intocht vervangen door een feest in het stadspark. Draaien gemeenten dit nu terug? Het blijft een lastige situatie. We geven 2 voorbeelden van steden en hoe zij omgaan met de regels die gelden vanaf 6 november 2021.

Goed nieuws uit Almelo: intocht gered!

In Almelo is tóch iedereen welkom bij de intocht van de Goedheiligman en zijn Pieten. Er is iets geregeld waardoor het niet te druk wordt bij de haven. De Sint komt niet per stoomboot, maar per koets. Hierdoor is het evenement veranderd in een doorstroomlocatie en vervalt de QR-code. De organisatie besloot hiertoe omdat er veel kritiek kwam via sociale media. Je uitspreken wérkt dus! En dat is heel goed nieuws!

Slecht nieuws uit Amersfoort: QR-code en reservering blijft

Wie in Amersfoort woont, heeft pech. Daar houdt de organisatie van de intocht van Sinterklaas voet bij stuk: de QR-code blijft. Je moet zelfs een plekje reserveren (dat kan vanaf donderdag 4 november 2021). Misschien dat klagen via sociale media de organisatie en de gemeente nog kan overtuigen om van deze intocht een doorstroomlocatie te maken?

Kersttruien-winkel.nl

Wel of geen coronapas bij intocht Sinterklaas?

Landelijk gezien zou het dus geen probleem moeten zijn om zonder QR-code de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten te bezoeken. Doorslaggevend is de vraag of er sprake is van een doorstroomlocatie of een evenement. In dat laatste geval is een geldige QR-code vereist.

Overzicht intochten Sinterklaas

NederlandFeest.nl probeert om zoveel mogelijk gemeenten toe te voegen aan deze lijst met intochten. Uiteraard is en blijft alles onder voorbehoud. Want op 12 november evalueert het kabinet alweer. Als er dan nog extra maatregelen nodig zijn, kan alles zo weer veranderen.

Afbeelding: Sint in Amsterdam (vrij te gebruiken).

Kerst feestwinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *