Geen intocht Sinterklaas in Leeuwarden door acties KOZP

De intocht van Sinterklaas in Leeuwarden gaat ook in 2021 niet door. Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) is hiervan één van de veroorzakers. Dat meldt Omrop Fryslan op hun website. De veiligheid is in het geding, luidt de kop van het artikel.

Dit artikel is met licht ironische toon geschreven om de achterlijkheid van de organisatie in Leeuwarden en de belachelijke houding van KOZP weer te geven.

KOZP dreigt met acties bij intocht Sinterklaas in Leeuwarden

Belangrijkste reden voor het schrappen van de intocht van Sinterklaas in Leeuwarden is de actiegroep KOZP. Die heeft aangegeven te komen demonstreren. De orgnisatie lijkt daarvoor veel te bang. In plaats van te vertrouwen op de bescherming van politie en ME, wordt de intocht daarom maar afgelast.

Bekijk hier in welke gemeenten de intocht van Sinterklaas doorgaat en waar het is afgelast, bijvoorbeeld door corona.

Grijze Pieten

Achterliggende reden is de komst van Grijze Pieten. De organisatie heeft hiervoor gekozen, omdat Zwarte Piet voor teveel gedoe zou zorgen. Zwarte Piet staat tegenwoordig immers garant voor dreiging vanuit actiegroepen.

Maar ook dat is voor Kick Out Zwarte Piet niet goed genoeg. Blijkbaar is grijs het nieuwe zwart (of bruin). En dus kondigde KOZP acties aan. De NOS schrijft verder dat tegenreacties op KOZP ook worden verwacht. Besloten is daarom de hele intocht niet door te laten gaan.

Zwichten voor terreur

De houding van deze organisatie en de gemeente Leeuwarden, laat nog eens zien dat je nooit moet buigen voor dreiging van terreur. Want zo mogen we dit toch wel noemen? Het gefotceerd opleggen van verandering is niet anders uit te leggen. Daarom moet je nooit buigen. Eén vinger en ze nemen de hele hand. Buig niet. Laat Zwarte Piet terugkeren en vier Sinterklaas zoals heel Nederland dat het liefst wil.

Nieuw: de NederlandFeest.nl Podcast!

Geen zin om te lezen? Dan luister je toch naar NederlandFeest.nl? Dat kan vanaf nu met de NederlandFeest.nl Podcast! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond onze nationale feestdagen en tradities. Klik hier voor de eerste aflevering en links naar jouw favoriete podcast-apps!

Disney artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *