Gewoon bij Albert Heijn: Zwarte Piet!

Ook in 2018 vind je Zwarte Piet gewoon bij Albert Heijn. De Zaanse supermarktketen heeft de schappen met Sinterklaasartikelen uitgebreid. Naast pepernoten vind je nu ook chocoladeletters in de schappen. Maar belangrijker dan dat: je ziet er ook weer Sint- en Pietfiguren. En die Piet is zwart! Heerlijke cacaofantasie in de vorm van Sinterklaas en Zwarte Piet. Is het je wat te groot? Dan heeft ‘de Appie’ mini Sint & Pietfiguurtjes van chocolade voor jou in de winkel liggen.

Winkels verguist om Zwarte Piet

Een paar jaar geleden doemde de Zwarte Pietdiscussie op. Ineens moest HEMA het ontgelden. Want: HEMA verkocht Zwarte Pietjes. Dat kon natuurlijk niet, volgens sommige mensen op Twitter. En dus besloot het Amsterdamse warenhuis om Zwarte Piet in de ban te doen. Voortaan alleen nog witte Pieten. Met her en der een vage vlek. Zeg maar een soort RoetveegPiet dus.


Ook Albert Heijn moest het ontgelden. Door zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet werd de kruidenier verguist. Nog steeds denken sommige voorstanders van Zwarte Piet dat Albert Heijn geboycot moet worden. Maar niets is minder waar: de winkel heeft nog steeds volop Zwarte Pieten in het assortiment. En dat is natuurlijk helemaal geweldig! Een supermarkt als Albert Heijn gaat niet mee in de gekkigheid van Twitter en media als RTL en de NTR, maar luistert gewoon naar wat het publiek wil. En dat is een zwarte Zwarte Piet!

Steun NederlandFeest.nl door een donatie te geven. Ga nu naar https://www.doneeractie.nl/actie/38504 en doneer! Zo houden we deze website én de traditionele feestdagen in stand! Dank je wel!

Witte Piet verkoopt niet

Vorig jaar viel op dat Albert Heijn één van de weinige winkels was waar je nog terecht kunt als je iets wilt kopen met Zwarte Piet erop. Veel winkels besloten de knecht van de Goedheiligman te verbannen. Zo ook het Blokker-concern, waar de Xenos nog onderdeel van uit maakte. Xenos bood helemaal geen Zwarte Piet meer aan, maar maakte Piet wit. Al die producten bleven onverkocht in de schappen liggen. En dus moest de winkel op het laatste moment tóch nog extra producten mét Zwarte Piet erop inkopen. De Zwarte Piet-producten gingen wél als warme broodjes over de toonbank. Benieuwd waar Xenos dit jaar mee komt, nu de winkel geen onderdeel meer uitmaakt van Blokker.

Heb jij een winkel gezien die wél Zwarte Pieten in de schappen heeft liggen? Laat het hieronder weten. Zo help je iedereen die op zoek is naar leuke Zwarte Piet-producten voor het fantastische Sinterklaasfeest.

Foto: eigen foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *