Google doet Zwarte Piet én RoetveegPiet in de ban!

Na Facebook, Amazon en kleinere bedrijven als Bol.com en HEMA, stopt nu ook Google met Zwarte Piet. Sterker nog: Google doet Zwarte Piet én RoetveegPiet in de ban! Dat meldt de NOS vandaag. Alle vormen van Zwarte Piet. Grijze Piet of RoetveegPiet zijn niet meer toegestaan in reclames op Google. Ook is de techreus van plan géén reclame meer te tonen via Google Adsense op websites waar Zwarte Piet op te zien is.

Disney artikelen

Ban op Zwarte Piet en RoetveegPiet door Google

Ondanks de ban op Zwarte Piet en RoetveegPiet door Google, mag het sóms nog wel. Bijvoorbeeld als Zwarte Piet afgebeeld staat op een journalistieke website. Ook video’s op YouTube, onderdeel van Google, waarin Zwarte Piet of RoetveegPiet voorkomt, mogen blijven. Ze worden niet verwijderd of tegengehouden. Er mag alleen geen reclame meer bij geplaatst worden. Wie Sinterklaasvideo’s op YouTube zet om er geld mee te verdienen, vangt dus bot.

Dagaanbiedingen

Loopt NederlandFeest.nl risico door Google-ban?

Nee. NederlandFeest.nl is een journalistieke en opiniërende website over de Nederlandse feestdagen. Naast journalistiek is er ook ruimte voor amusement. Kortom: een bonte mix van informatie en entertainment. Net zo bont als de feestdagen zelf dus. Of Google dit ook zo ziet, is nog maar de vraag. In elk geval heb ik (beheerder van deze website) nog niets vernomen van Google. Ik ga er vanuit dat mijn ondersteunende afbeeldingen geen reden zijn tot inperken van eventuele reclame-inkomsten.

Help NederlandFeest.nl te groeien!

Jij kunt je steentje bijdragen door onze sponsors te bezoeken of er iets te bestellen. Zo houden we elkaar in de lucht. Zolang het is toegestaan, blijf ik de reclamebanners van Google tonen. Is die mogelijkheid er niet meer, dan stap ik over op een ander platform. Blijft er helemaal geen mogelijkheid meer over? Dan is er nog altijd de mogelijkheid om te doneren. Desnoods via een Tikkie. Klik hier om meteen een leuk bedrag over te maken ter ondersteuning van deze website. Deze link is geldig tot en met 10 november 2020. Wil je overmaken via Doneeractie.nl? Ook dat is mogelijk. Klik hier om naar de doneeractie te gaan.

Nieuw: de NederlandFeest.nl Podcast!

Nieuw op NederlandFeest.nl: de NederlandFeest.nl Podcast! Luister nu ook naar de laatste nieuwtjes rond de feestdagen en andere leuke feestmomenten. Abonneer je nu via jouw favoriete podcastdienst! Hier luister je naar aflevering 2!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *