Hoor de wind waait door de bomen

Dit is de tekst bij het Sinterklaasliedje Hoor de Wind Waait door de Bomen. Ook vind je hier een video van YouTube én je kunt het liedje afspelen via Spotify. Klik hier voor meer Sinterklaasliedjes.

Kersttruien-winkel.nl

Tekst Hoor de Wind Waait door de Bomen

Hoor de wind waait door de bomen,
hier in huis zelfs waait de wind.
Zou de goede Sint wel komen,
nu hij ’t weer zo lelijk vindt?
Nu hij ’t weer zo lelijk vindt?
Ja, hij komt in donk’re nachten op zijn paardje, o zo snel.
Als hij wist hoe zeer wij wachten,
ja gewis dan kwam hij wel
ja gewis dan kwam hij wel.

Alternatieve tekst

Soms wordt de tekst iets veranderd. Zoals in het YouTube-filmpje. “Ja, gewis, dan kwam hij wel” wordt dan “Oh, dan kwam hij zeker wel”. Waarschijnlijk omdat ‘ja gewis’ vrij ouderwets Nederlands is.

Ook “als hij wist hoe zeer wij wachten” wordt soms “als hij wist hoe wij hem verwachten”. Maar dat is natuurlijk raar. De Sint gaat heus niet denken aan HOE je hem verwacht.

Ook “Nu hij ’t weer zo lelijk vindt” wordt her en der verward met “als hij ’t weer zo lelijk vindt”, zoals in het YouTube-filmpje. Ach ja, het gaat om de boodschap. En dat is er eentje van ‘verwachting’. Komt de Goedheiligman nou wel, of toch niet? En dat in de kou, de sneeuw, of de regen? Gelukkig is het voor de meestere kinderen ieder jaar feest.

Ozosnel

Een leuk detail bij dit liedje is dat het paard van Sinterklaas hierin wordt genoemd. Het Sinterklaasjournaal hoorde “Op zijn paardje, Ozosnel” en daar was de naam voor de opvolger van Amerigo: Ozosnel!

Videoclip

Bekijk hier de video van dit leuke Sinterklaasliedje.

Sinterklaasliedje op Spotify

Je hoeft niet te zoeken. Dat hebben wij al voor je gedaan. Hier luister je naar dit Sinterklaaslied op Spotify. Veel luisterplezier!

Volg ons ook op Spotify. We hebben zelfs een eigen Zwarte Piet & Sinterklaas playlist gemaakt boordevol toffe Sint en Piet-hits!

Meer Sinterklaasliedjes

Ben je op zoek naar meer Sinterklaasliedjes? Hier vind je ze allemaal!

Steun NederlandFeest.nl door een donatie te geven. Zo houden we deze website én de traditionele feestdagen in stand! Dank je wel! Doneer hier via PayPal.

Kersttruien-winkel.nl

Afbeelding: Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *