Intocht Sinterklaas én Zwarte Piet op 1600 plaatsen

Er komen steeds meer plaatsen bij op de Zwarte Landkaart! Dat is de landkaart van Nederland waarop te zien is waar Sinterklaas met Zwarte Piet komt. De intocht van Sint en Piet is dus ook in 2018 weer pikzwart! En steeds meer plaatsen melden dat ze dat ook blíjven. Nu én in de toekomst.

Dit is een verouderd artikel. Ga naar NederlandFeest.nl om meer te lezen over Nederlandse feestdagen, tradities en andere feesten!

Hele Achterhoek blijft zwart

De hele Achterhoek blijft zwart, meldt De Gelderlander. In plaatsen als Ruurlo, Winterswijk, Gendringen en Zieuwent blijft de knecht van de Goedheiligman zwart. En dat is niet zonder reden. Diverse commissies zeggen dat ze Piet zwart houden, omdat de kinderen hen anders zouden herkennen. En dat is nou nét niet de bedoeling. Het moet natuurlijk een magisch feest blijven. Het hele verhaal dus op de website van De Gelderlander. In Winterswijk doen ze wel aan de NTR-Pieten, maar dan wel Pieten die al 10 jaar lang door schoorstenen gaan. En daardoor zijn ze pikzwart. Een mooie vette knipoog naar het landelijke Sinterklaasjournaal.

Sinterklaas komt naar Assen met 400 Zwarte Pieten

Ook in Drenthe ziet het straks zwart van de Pieten! Al jaren spant hoofdstad Assen er de kroon. Er komen maar liefst 400 Zwarte Pieten mee met Sinterklaas. Wat een megafeest moet dat zijn! Woon je in de buurt van Assen, dan zou ik daar zeker een kijkje nemen. Informatie over de intocht in Assen vind je hier

Sinterklaas in Assen in 2016. Video: YouTube.

Bekijk de Zwarte Landkaart

Wil jij weten waar je intochten vindt van Sinterklaas met Zwarte Piet? Bekijk dan de Zwarte Landkaart. De kaart van Nederland, maar dan boordevol pikzwarte intochten!

Ook Zwarte Piet bij Sinterklaasjournaal

En dan bedoelen we niet het Sinterklaasjournaal van de NTR op NPO3. Daar zie je voornamelijk Witte Pieten, RoetveegPieten, RioolPieten of… RemspoorPieten? In elk geval is het géén gezicht. De reacties op Twitter en Facebook zijn ook niet mals. De eerste aflevering van het NTR-Sinterklaasjournaal wordt verafschuwd. Veel ouders klagen dat hun kleine kinderen er nu niets meer van snappen en vragen “waar blijft Zwarte Piet?”.

Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor gevonden: Sinterklaasjournaals mét Zwarte Pieten! Wij houden voor jou bij waar je naar alternatieve Sinterklaasjournaals kunt kijken. Je kunt nu naar een Sinterklaasjournaal kijken dat wél vasthoudt aan de Nederlandse traditie. Zoals heel Nederland daar aan vasthoudt, behalve RTL en NTR (en een aantal winkelketens).

10% korting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *