Kabinet voor vuurwerkverbod Oud & Nieuw 2021/2022

Het is definitief: er komst een vuurwerkverbod met Oud & Nieuw voor de jaarwisseling 2021/2022. Net als vorig jaar is het corona dat roet in het eten gooit. Ondanks dat we nog meer dan een maand voor de jaarwisseling zitten, kiest het kabinet nu toch al voor duidelijkheid. En dat is enorm zonde en bovendien niet handig van het kabinet.

Kersttruien-winkel.nl

Illegaal vuurwerk stopt niet door vuurwerkverbod Oud & Nieuw

Waar iedereen nu bang voor is, is voor de enorme toename van illegaal vuurwerk Het harde geknal, waarvoor een meldpunt vuurwerkoverlast is geopend, zal toenemen. Ook illegaal (show)vuurwerk zal zijn weg naar Nederland weten te vinden. Daardoor zul je toch wel iets merken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Sterker nog: stil zal het zeker niet worden. Tenzij het kabinet een avondklok invoert. Laten we hopen dat het niet zover komt.

Een vuurwerkverbod helpt niet om minder ‘slachtoffers’ te krijgen, denkt ook de Vuurwerkfederatie. Sterker nog: de branche noemt het zelfs zinloos. Geweld tegen hulpverleners ligt niet aan vuurwerk, maar aan mentaliteit van mensen. Als mensen niks te doen hebben, gaan ze zich vervelen en van verveling komt ellende. Daarom voorziet NederlandFeest een onrustige jaarwisseling. Met bovendien veel hard, illegaal geknal.

Corona: bedden vrijhouden in ziekenhuis

De reden dat er een vuurwerkverbod komt tijdens Oud & Nieuw is ook dit jaar weer ‘corona’. Het kabinet is bang dat vuurwerkslachtoffers de nu toch al grote druk op de zorg alleen maar doen toenemen. Om dat te voorkomen is er opnieuw gekozen voor een vuurwerkverbod. Helpt dat verbod dan met het bestrijden van covid19? Natuurlijk niet! Mensen gaan dit jaar niet uit in de horeca (dat zal met Oud & Nieuw op slot zitten, is de verwachting). Dus viert men de jaarwisseling bij vrienden, familie en kennissen. In binnenruimten die niet goed geventileerd zijn. Waar geen afstand gehouden kan worden. Vlak na Nieuwjaarsdag zal duidelijk worden hoeveel mensen wederom positief testen. Dus zonder vuurwerk, zal de druk op de zorg alsnog groot worden, is de verwachting.

Toch legaal vuurwerk afsteken met Oud & Nieuw

Maar is er dan écht helemaal geen vuurwerk meer om af te steken? Jawel hoor! Je kunt nu je slag slaan door Categorie F1-vuurwerk in te slaan. Dat is vuurwerk dat 24 uur per dag en 7 dagen per week verkocht mag worden. En afgestoken. Zelfs als er een verbod op het grotere vuurwerk wordt afgekondigd. Onder categorie F1-vuurwerk valt steeds meer: niet alleen trektouwtjes, maar ook fonteinen vallen hier al onder. Dus: sla je slag!

In onze podcast kun je er meer over horen! Luister hier naar de NederlandFeest.nl Podcast, aflevering 3!

Steun NederlandFeest.nl

Juist in deze duistere tijd is het belangrijk ons in te blijven zetten voor het behoud van feestdagen en tradities. Het begon in 2013/2014 toen Zwarte Piet onder vuur kwam te liggen. Door foute argumenten werd de knecht van Sinterklaas op veel plekken aangepast. NederlandFeest.nl geeft je het échte verhaal. Hier komen we op voor onze prachtige feesten en tradities!

Steun NederlandFeest.nl met een kleine donatie. Klik op de link voor een donatie. €5 is lief, meer mag altijd. Zo kan ik doorgaan met deze website. Een bezoek aan 1 van de sponsors mag natuurlijk ook! DONEER hier! via PayPal.

Afbeelding: Pexels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *