Kijk naar het Pepernoten Journaal mét Zwarte Piet

Het nieuwe seizoen van het Pepernoten Journaal van Urk is van start gegaan. Maandag 11 november 2019 startte de de gloednieuwe reeks afleveringen van dit Sinterklaasjournaal.

Beluister eens de NederlandFeest.nl Podcast!

Pepernoten Journaal Urk

Het Pepernotenjournaal is een productie van Stichting Intocht Sinterklaas Urk. In deze vissersplaats wordt Sinterklaas ook wel Suunterklaos genoemd. De intocht op Urk van de Sint is op zaterdag 16 november 2019. Om 16.00 uur komt de Goedheiligman aan in de haven van Urk. Natuurlijk niet alleen: de hele boot zit weer stampvol Zwarte Pieten! Op Urk doen ze daar absoluut niet moeilijk over.

Het Pepernotenjournaal is elke dag te zien op YouTube. Aflevering 1 zie je hieronder. Klik even door naar YouTube en je kunt ook de komende afleveringen bekijken. Tot en met vrijdag 15 november 2019 komt er elke dag een nieuwe aflevering online. Hier lees je hoe je de afleveringen op een groot beeldscherm kunt bekijken, zoals op je televisie.

Bekijk aflevering 1 van het Pepernoten Journaal

Hier zie je aflevering 1 van het seizoen 2019 van het Pepernoten Journaal uit Urk. Veel kijkplezier!

Sinterklaas en zwarte pieten kostuums, feestartikelen, versiering en kado's

Sfeervol Urk

Vanaf een uur of 5 ’s middags trekt de stoet door het oude dorp. En dat belooft weer prachtig te worden, want kinderen wordt gevraagd om massaal lampionnen mee te nemen. Sfeer gegarandeerd!

Wil jij het ook sfeervol maken voor Sinterklaas? Kijk dan even hier en scoor je favoriete Sint en Zwarte Piet-artikelen!

Landelijk Sinterklaasjournaal zonder Zwarte Piet

De landelijke intocht van Sint Nicolaas is dit jaar op zaterdag 16 november 2019 in Apeldoorn. De stad is al mooi versierd, maar de Pieten? Die zijn minder fraai: RoetveegPieten. Er is straks geen Zwarte Piet meer te zien. En dat zorgt ervoor dat nu al de helft van Nederland niet meer bereid is om naar het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok te kijken. Dat is dus winst voor alle alternatieve Sinterklaasjournaals!

Bekijk meer Sinterklaasjournaals mét Zwarte Pieten

Wil jij naar een Sinterklaasjournaal kijken mét Zwarte Pieten? Dat kan. Wij hebben alle journaals voor je op een rijtje gezet. Ook begint aanstaande zaterdag een gloednieuwe Sinterklaasserie: De Staff van Sinterklaas. Die moet je ook zeker even gaan bekijken! Aan Zwarte Pieten geen gebrek!

Intochten Sinterklaas met Zwarte Piet

Wil jij naar een intocht waar je niet tegen SmeerPieten, zoals wij RoetveegPiet noemen, aanloopt? Dan moet je zeker hier even een kijkje nemen: de Zwarte Landkaart. Hierop wordt bijgehouden waar en wanneer er intochten zijn van Sinterklaas met Zwarte Piet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *