Komt er in 2021 een intocht van Sinterklaas?

Amsterdam kondigde het al in augustus van 2021 aan: er komt geen klassieke intocht van Sinterklaas dit jaar. Ook in Utrecht was het even spannend. Daar komt de Sint dit jaar wel aan, maar leek de coronapas roet in het eten te gooien. Tot afgelopen week duidelijkheid kwam van de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma (PvdA) toch besloot dat ieder kind bij de intoch van de Goedheiligman moet kunnen zijn. En dus komt er toch géén QRCode-check bij de intocht van Sinterklaas.

Overzicht intocht van Sinterklaas per gemeente

NederlandFeest.nl zorgt voor een overzicht van intochten van de Sint en zijn (Zwarte) Pieten. Hier vind je een overzicht op alfabetische volgorde per gemeente. Bekijk snel of er bij jou in de buurt een intocht gepland staat.

Intocht met Zwarte Piet

Ook geven we aan of er traitionele Zwarte Pieten bij de intocht van Sinterklaas zijn. Verder zal ik bekijken of er een QRcode (coronapas) nodig is om de Sint en zijn Pieten welkom te heten. Tip: begroet Sint en zijn Pieten met speciale ballonnen! Niet de stoomboot maar jíj steelt dan de show! Klik snel hier!

De lijst van gemeenten is lang. Ik doe mijn best om alles uitgezocht te krijgen. Dus heb geduld: over een tijdje staat jouw gemeente ook in de lijst. 😉 Kom gewoon gerust terug. Bookmark deze pagina zodat je deze website makkelijk terugvindt. Of volg NederlandFeest op Twitter.

Nieuw: de NederlandFeest.nl Podcast!

Geen zin om te lezen? Dan luister je toch naar NederlandFeest.nl? Dat kan vanaf nu met de NederlandFeest.nl Podcast! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond onze nationale feestdagen en tradities. Klik hier voor de eerste aflevering en links naar jouw favoriete podcast-apps!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *