Landelijke intocht Sinterklaas 2020 gaat in aangepaste vorm toch door

De NOS meldt op basis van informatie van Omroep NTR, dat de landelijke intocht van Sinterklaas 2020 toch doorgaat.

Het nieuws is vers van de pers. Veel informatie ontbreekt nog.

Wel is duidelijk dat de intocht in het geheim plaats zal vinden. De locatie zal niet bekend worden gemaakt. Dat is dan weer handig om KOZP’ers en andere actievoerders erbuiten te houden.

Ook mag er geen publiek bij aanwezig zijn. Dit mogelijk vanwege het coronavirus. In elk geval gaat Sinterklaas niet dood door corona, zoals eerder werd gesuggereerd.

Veel onduidelijkheid

De NTR stelt dat de landelijke intocht Sinterklaas 2020 toch doorgaat. Maar op een geheime locatie. Wordt het wel live uitgezonden? Of wordt de intocht al eerder opgenomen en op zaterdag 14 november 2020 om 12.00 uur uitgezonden bij de NPO?

Komt er een Sinterklaasjournaal?

Ook onduidelijk is of er een Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok komt in 2020. Het vergt veel tijd om deze show te maken. Ook moet er op allerlei locaties gefilmd worden. Dan zou ook duidelijk worden waar de Sint dit jaar aankomt. Kortom: het wordt lastig onder deze omstandigheden een soortgelijk Sinterklaasjournaal te maken. Misschien komt er een aangepaste versie?

Keert Zwarte Piet terug?

De intocht zal er dus net als Prinsjesdag 2020 heel anders uit gaan zien. Of dit ook betekent dat het uiterlijk van de Pieten aangepast wordt, is nog niet bekend. Het is nu natuurlijk wel heel eenvoudig om Zwarte Piet terug te laten keren. Of Grijze Pieten. Actievoerders worden immers op afstand gehouden door de locatie geheim te houden.

Demonstraties

Waar kan er dit jaar gedemonstreerd worden voor of tegen Zwarte Piet? Ook dat is nu niet duidelijk. Een slimme zet van de NTR om het programma geheim te houden? Om zo Kick Out Zwarte Piet en voorstanders van Zwarte Piet op afstand te houden? Laat je reactie achter in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *