Lokaal Sinterklaasjournaal met Zwarte Piet

Ook dit jaar is het lokaal Sinterklaasjournaal met Zwarte Piet, en dus zonder RoetveegPiet! Landelijke media zoals NTR, RTL en Nickelodeon schaften Zwarte Piet af. Gelukkig is er internet! Vergeet die omroepen: kijk naar een lokaal Sinterklaasjournaal mét Zwarte Piet!

Steun NederlandFeest.nl door een donatie te geven. Ga nu naar https://www.doneeractie.nl/actie/38504 en doneer! Zo houden we deze website én de traditionele feestdagen in stand! Dank je wel!

Overzicht lokaal Sinterklaasjournaal met Zwarte Piet

Hier vind je een overzicht van alle alternatieve Sinterklaasjournaals. De bekendste is die van Elburg. Het prachtige hanzestadje in Gelderland heeft echt de perfecte Sinterklaassfeer. En RoetveegPiet? Die kennen ze in Elburg niet. Ook in Kaatsheuvel en op Urk worden speciale Sinterklaasjournaals gemaakt. Er is zelfs een journaal met Zwarte Pieten speciaal voor doven en slechthorenden! En alle journaals zijn gewoon ook bij jou thuis te zien!

LET OP! Nog niet alle Sinterklaasjournaals zijn seizoen 2019 gestart. Zodra ze gestart zijn, vind je hier de eerste aflevering.

Elburger Sinterklaasjournaal

De Gelderse Hanzestad Elburg heeft ook dit jaar weer een prachtig Sinterklaasjournaal. Met Zwarte Pieten. Zelf spreken ze er liever over Elburger Brok-bruine Pieten. Vernoemd naar de plaatselijke lekkernij Elburger Brok.

Het Elburger Sinterklaasjournaal is een groot online succes. Omroep Gelderland probeert zelfs de jongere kijker aan zich te binden door dit prachtige journaal ook uit te zenden op televisie.

Het Elburger Sinterklaasjournaal is wereldwijd te zien via YouTube. Ook wordt het op tv uitgezonden: via LOE Elburg (lokale omroep) en via TV Gelderland. Opvallend: zelfs de HEMA sponsort dit prachtige journaal!

Bekijk hier aflevering 1 van seizoen 2019:

Bekijk het Elburger Sinterklaasjournaal ook op school

Ook op scholen is steeds meer vraag naar het Elburger Sinterklaasjournaal, meldden diverse media eerder. Het Sinterklaasjournaal van de NTR wordt soms niet eens meer bekeken! Dus zeg vaarwel tegen Dieuwertje Blok en bekijk ook op jouw school één van deze spannende Sinterklaasjournaals!

Sinterklaasjournaal KVW Afferden

Het kleine Limburgse Afferden heeft zelfs een eigen Sinterklaasjournaal! Oranje Comité Kindervakantiewerk (KVW) Afferden verzorgt het journaal. Komt de Sint ook dit jaar in Afferden aan?

De intocht van Sint Nicolaas staat gepland voor zondag 17 november 2019. We zullen zien of het lukt. Reporter Siske gaat op pad, presentator Mike praat de uitzending aan elkaar én er is een speciale rol voor Gluur Piet! Natuurlijk is die zo zwart als roet!

Bekijk aflevering 1 hier:

Heet Sinterklaas en Zwarte Piet ook welkom in jouw woonplaats. Haal de leukste Sint en Piet-artikelen in huis. Scoor hier je favoriete Sint en Zwarte Piet-artikelen!

Alphens Sinterklaasjournaal

Ook Alphen aan den Rijn heeft een eigen Sinterklaasjournaal met Zwarte Piet: het Alphens Sinterklaasjournaal. Weer een Lokaal Sinterklaasjournaal dus! In 2018 zag dat er zo uit:

Dit jaar komen de video’s online bij Alphens.nl. Vanaf donderdag 14 november kun jij volgen hoe Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten naar Alphen komen. Of gaat dat misschien niet lukken?

Het Dove Pietennieuws

Ook de Dove Pieten zijn dit jaar traditiegetrouw zwart. Hieronder zie je de eerste aflevering van Het Dove Pietennieuws én nieuws over 2019. Dan komt de Sint speciaal voor doven en slechthorenden aan in Kinderdijk. Natuurlijk mét Zwarte Pieten!

Meer informatie vind je op de website van de Dove Pieten. Wil je meer Pietennieuws voor doven en slechthorenden? Bekijk dan hun YouTube-kanaal!

Dit is aflevering 1 van seizoen 2019:

Sinterklaasjournaal Kaatsheuvel

Het Brabantse Kaatsheuvel is vanaf nu niet meer alleen bekend van de Efteling. Het dorp heeft namelijk ook een superleuk eigen Sinterklaasjournaal! Maandag 11 november 2019 startte het nieuwe seizoen. Presentatrice Wendy en reporter Mats houden je op de hoogte van de avonturen van Sinterklaasn en zijn Zwarte Pieten in aanloop naar de grote verlichte intocht op zondag 17 november 2019. Bekijk hieronder de eerste aflevering van het SSK Journaal 2018. We weten nog niet of er in 2019 weer nieuwe afleveringen komen, maar dat verwachten wij natuurlijk wel. Vol verwachting klopt ons hart!

Wist je dat de intocht in Kaatsheuvel sprookjesachtig mooi is? Zó ziet dat eruit:

Volg Stichting Sinterklaas Kaatsheuvel via hun YouTube-kanaal, dan kun je makkelijk alle nieuwe afleveringen bekijken. en kun je ook de andere afleveringen bekijken zodra die online komen. Meer weten over Sinterklaas in Kaatsheuvel? Kijk dan op deze website.

Pepernoten Journaal Urk

Ook op Urk geen gezeur over Zwarte Piet. Ook daar houdt de gemeenschap zich vast aan Sinterklaas mét Zwarte Piet. Hulde aan de Urkers!
Het Pepernoten Journaal, zoals het Sinterklaasjournaal Urk heet, blijkt een hit: tienduizenden views per aflevering!

Bekijk hier aflevering 1 van 2019 (klik door naar YouTube voor het Sint Nicolaas-kanaal met meer afleveringen):

Meer informatie over Sinterklaas op Urk lees je hier.

Emmer Sinterklaasjournaal

Nieuw dit jaar is het Drentse Emmen. In een artikel bij RTV Drenthe vertelt de voorzitter van Stichting Sinterklaas Emmen dat ze wel een beetje klaar zijn met de discussie. Er is geen discussie: Zwarte Piet blijft dus zwart.

Sinterklaastip! KLIK en koop!

Om de intocht aan te kondigen, maakt Sinterklaas Emmen een eigen Sinterklaasjournaal. Natuurlijk ook met zwarte Zwarte Pieten. Er komen 9 afleveringen van elk zo’n 20 minuten. Volg Stichting Sinterklaas Emmen op Facebook en blijf op de hoogte! Of bekijk hun YouTube-kanaal!

Hier zie je aflevering 1 van het Sinterklaasjournaal uit Emmen! Presentator Ruben en verslaggeefster Ineke duiken Emmen in op zoek naar de voorbereidingen voor de grote intocht van de Goedheiligman en zijn Zwarte Pieten.

Het Limburgs Sinterklaasjournaal (met een paar RoetveegPieten)

Ook in Limburg kun je genieten van de Sint en zijn Zwarte Pieten. Alhoewel… Er zit wel een enkele RoetveegPiet tussen. De serie ziet er wel erg goed uit en verdient daarom een plaatsje in deze lijst.

In Limburg houdt men graag iedereen te vriend, zullen we maar zeggen. De eerste aflevering staat online. Maar je kunt de serie ook bekijken op tv. Van maandag 11 november tot en met woensdag 4 december 2019 krijg je elke maandag, woensdag en vrijdag om een nieuwe aflevering te zien om 17.00 uur. Je kunt kijken via YouTube (zoals hieronder) en via de zenders RTV Parkstad, TV Valkenburg, RTV Maas en Mergelland, Omroep Krijtland, Omroep Venray, ML5, Meer Vandaag, TVL TV (maar dan om 18.00 uur) en Ziekenhuis Omroep Sittard.

Hoe kun je de Journaals bekijken?

Je kunt heel makkelijk het lokale Sinterklaasjournaal van jouw keuze bekijken. Op deze pagina leggen wij uit hoe je dat het beste doet.

Oproep

Maak jij ook een eigen Sinterklaasjournaal met Zwarte Piet? Laat het ons weten! Dat kan via onderstaand reactieformulier óf door te mailen naar info@nederlandfeest.nl. We horen graag van je!

Afbeelding: screenshot YouTube / SSK Kaatsheuvel

2 thoughts on “Lokaal Sinterklaasjournaal met Zwarte Piet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *