Ongehoord Nederland start met Zwarte Pietenjournaal

Vanaf half november 2020 start omroep Ongehoord Nederland met een Zwarte Pietenjournaal. Dat maakt Arnold Karskens, oprichter van de omroep, bekend in een filmpje op de website van Omroep ON!. Een embedded-versie van het filmpje staat verderop in dit artikel.

Goed nieuws! Vrijdag 4 december 2020 maakte Ongehoord Nederland bekend voldoende leden te hebben! Dat betekent dat er meer dan 50.000 leden zijn! En dus is de kans groot dat Zwarte Piet terugkeert bij de NPO!

Zes redenen voor start Zwarte Pietenjournaal

Er zijn 6 redenen waarom Ongehoord Nederland start met het Zwarte Pietenjournaal. Karskens legt ze stuk voor stuk uit. Dit zijn de 6 redenen:

1. Bescherming van de eigen cultuur

Zwarte Piet hoort bij Nederland. Ongehoord Nederland wil de Nederlandse cultuur behouden en verder onder de aandacht brengen.

2. Misverstanden rond Zwarte Piet uit de wereld helpen

Zwarte Piet heeft niets met racisme van doen. Politieke lariekoek, aldus Arnold Karskens. Daarnaast hoor je niets over Hadji Firuz, de Iraanse Zwarte Piet. Het wordt dus tijd dat niet de politieke correctheid, opgelegd door actieclubjes, maar de feiten zegevieren.

De opsomming gaat verder na deze breek…

Red het Sinterklaasfeest!

Ben jij het gedoe rondom Sinterklaas, Zwarte Piet en andere feestdagen helemaal zat? Wij ook! Je kunt ons helpen te blijven strijden voor Sinterklaas, Zwarte Piet, maar ook voor Kerst, Pasen, Oud & Nieuw en meer gave feestdagen!

Klik hier om een (kleine) donatie te doen. Dank je wel! šŸ‘

3. Opkomen voor de eigen mensenrechten

Nederlanders hebben al veel concessies moeten doen in een multiculturele samenleving, waar Nederlanders niet om gevraagd hebben, aldus Karskens. Maar toch: als je dit dan goedkeurt, waarom mogen Nederlanders dan niet aan tradities vasthouden?

4. Zwarte Piet is een amusant karakter

Een vriendelijke (kinder)vriend die alleen maar vreugde brengt.

5. Het is een statement van Omroep ON!

Een streep trekken. Tot hier en niet verder. Een statement tegen oproepen tot geweld (Karskens refereert aan Akwasi, die het had over “Zwarte Piet op zijn gezicht trappen”). Een schril contrast met de vriendelijkheid van Zwarte Piet en het Sinterklaasfeest dus.

6. Waarschuwing

Een waarschuwing volgt: het blijft niet bij Zwarte Piet. Kerst en Pasen zijn de volgende feesten die moeten verdwijnen. Een gewaarschuwd mens…

Daarnaast ziet Omroep Ongehoord Nederland de vertolkers van Zwarte Piet als ware verzetshelden. Karskens trekt vergelijkingen met Robin Hood en Jeanne d’Arc: tegen terreur en indoctrinatie. ON! wil hen eren.

https://youtube.com/watch?v=aqb2HQcWLNI

Zwarte Piet terug op televisie?

Nee, zo ver is het nog niet. Niet alleen op tv wordt Zwarte Piet aan banden gelegd. Ook bioscoopketen PathƩ weert Sinterklaasfilms waarin Zwarte Piet voorkomt. Facebook en andere sociale media weerden Zwarte Piet al eerder. De volgende stap is YouTube. Het is een kwestie van tijd voordat ook daar de foute redenen voor het weren van de knecht van Sinterklaas doorslaggevend worden. En dat voor een erkend cultuurhistorisch fenomeen!

Wil jij Zwarte Piet terug op televisie? En wil je dat er weer ‘normaal’ gedaan wordt over de grote kindervriend? Dan kun je helpen. Door lid te worden van Ongehoord Nederland. Bij 50.000 leden kan de omroep starten met uitzenden (waarschijnlijk vanaf 2022). Dus klik hier en word lid!

Afbeelding: bron YouTube/Ongehoord Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *