Ophef om anti-vuurwerkcampagne Achmea

Verzekeraar Achmea is een anti-vuurwerkcampagne gestart. Dat meldt Petitievoorvuurwerk.nl. Die website is meteen een tegenactie gestart. De site roept op de petitie vóór vuurwerk te tekenen.

Dit bericht is weer teruggeplaatst op 13 november 2021. Dit naar aanleiding van ophef over een nieuwe campagne van Achmea. Daarin zoekt Achmea naar een alternatief voor vuurwerk.

Kersttruien-winkel.nl

Anti-vuurwerkcampagne Achmea gestart

Volgens meerdere tweets plaatste Achmea onlangs een paginagrote advertentie in landelijke dagbladen waarin de verzekeraar oproept tot een vuurwerkverbod. Afsteken van vuurwerk zou men willen overlaten aan professionals. Na even zoeken kwam ik déze tweet tegen van het concern Achmea, uit mei 2019:

Volgens sommige tweets zou Achmea een paginagrote advertentie tegen vuurwerk hebben geplaatst in dagbladen. Daar is nu ophef over op de sociale media. En dus greep Petitievoorvuurwerk dit aan om méér steunbetuigingen binnen te slepen voor vuurwerk:

Meer initiatieven voor het behoud van vuurwerk

Nu de roep om een vuurwerkverbod vanuit een klein clubje mensen steeds harder wordt, ontstaan ook meer initiatieven vóór het behoud van vuurwerk. Eigenlijk zie je dezelfde trend als bij Zwarte Piet. Iedereen houdt ervan, maar niemand durft het nog te bekennen. En toch zie je overal Zwarte Pieten. Zo is dat ook met vuurwerk. Gelukkig zijn er veel mooie initiatieven om vuurwerk positief onder de aandacht te brengen. Zo is er de inmiddels welbekende campagne ‘Vuurwerkblije zone’ van de Vuurwerkfederatie.

Deze club houdt zich bezig met het weerleggen van de vele nonsens die je dagelijks in de media over je heen gestort krijgt als het over vuurwerk gaat. Heel veel van die informatie klopt simpelweg niet. Ook vergeten websites als die van de NOS nog wel eens te vermelden dat het gaat om ‘illegaal’ vuurwerk! Dát is namelijk in de meeste gevallen de boosdoener.

Wil je meer weten over wanneer je vuurwerk mag afsteken? En wat er valt onder legaal en illegaal vuurwerk? Klik dan hier!

Kerst feestwinkel

Vuurwerkshow? Nee dank je.

Heeft Achmea, net als de andere deelnemers uit de tweet van Achmea een punt? Een beetje. Er gaat inderdaad veel mis bij het afsteken van vuurwerk. Veel ligt aan de gebruiker, niet aan het vuurwerk zelf. Ook vergeet (?) men te melden dat veel ongelukken gebeuren met illegaal vuurwerk.

Een vuurwerkshow kan heel leuk zijn. Maar denk niet dat daarmee het aantal ongelukken en de gekkigheid op straat verdwijnt. Pak mensen aan die de boel verstieren. Maar focus je niet op onschuldig consumentenvuurwerk. Laat wie zelf een leuk stukje vuurwerk thuis wil afsteken daarin vrij. Wie zelf geen vuurwerk wil kopen, maar toch wat leuks wil zien, moet dan maar naar een vuurwerkshow gaan. Al zul je mij (oprichter van NederlandFeest.nl) daar niet zien. Ik heb geen zin om tussen allerlei onbekende zuipschuiten een feestje te vieren. Veel te gevaarlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *