Overzicht intochten van Sinterklaas met Zwarte Piet

Het lijkt erop alsof steeds meer plaatsen overgaan op RoetveegPiet. Toch is dat niet zo. In de media is er veel aandacht voor het veranderen van Zwarte Piet naar RoetveegPiet, of SmeerPiet zoals wij hem noemen. In het overgrote deel van Nederland blijft de knecht van de Goedheiligman gewoon pikzwart! Daarom vind je hier een overzicht van intochten van Sinterklaas met Zwarte Piet!

Haal de kerst in huis! Bekijk hier de mooiste kerstbomen van 2023!

Hier het overzicht van intochten van Sinterklaas met Zwarte Piet

Voor een overzicht van intochten van Sinterklaas met Zwarte Piet kijk je gewoon op Google Maps! Dankzij de Facebookpagina Nationale Zwarte Pieten Dagen kunnen we dit overzicht met jou delen. Steun hen door de facebookpagina te liken. Als je dan toch bezig bent… Bezoek ook NederlandFeest.nl op Facebook en like ons! Dank je wel!

Natuurlijk kun je niet zonder gave Zwarte Piet-artikelen. Haal de Sint en zijn Pieten binnen met vlaggen. Of schmink jezelf helemaal zwart. Hier hebben wij een overzicht van te gekke Zwarte Piet-spullen voor jou staan.

Vorig jaar 1600 intochten van Sinterklaas met Zwarte Piet

Vorig jaar kwam de teller over de 1600 intochten van Sinterklaas met Zwarte Piet. Laten we hopen dat we dat aantal wéér kunnen halen. Zolang niemand zich inzet als RoetveegPiet, moet dat haalbaar zijn, toch?

Zwarte Piet bij intocht in Apeldoorn

Zoals je ziet zijn er ook gewoon Zwarte Pieten in Apeldoorn te zien bij de intocht van Sinterklaas. Zo brengt de Sint met zijn zwarte vrienden een bezoekje aan Winkelcentrum Hart van Zuid, maar ook aan De Eglantier. Je hoeft het in Apeldoorn dus echt niet zonder Zwarte Piet te doen. Kom gewoon naar intocht iets verderop en negeer de landelijke intocht van Sinterklaas die door de NTR wordt uitgezonden.

Ook Zwarte Piet op Bonaire

Van Ede tot Helmond en van Almere tot Spijkenisse: vrijwel overal blijft Zwarte Piet zwart. Zelfs aan de andere kant van de oceaan! Op Bonaire vind je dit jaar ook gewoon weer Zwarte Pieten. Als je op de Zwarte Pieten-kaart hierboven kijkt, moet je daarom eerst even inzoomen op Nederland. De makers wilden ook graag laten zien dat ook op de Nederlandse eilanden in het Caribisch gebied Sinterklaas traditioneel mét Zwarte Piet wordt gevierd.

Bloemen bezorgen bekijk de boeketten in 360

Sinterklaasjournaal blijft zwart

Hè? Het Sinterklaasjournaal stapt toch over op RoetveegPiet? Dat klopt, als we het hebben over de landelijke intocht van de Publieke Omroep. De NTR heeft besloten Zwarte Piet in de ban te doen. Sinds de discussie startte, een aantal jaar geleden, zijn er ook lokale Sinterklaasjournaals gestart. En die zijn traditiegetrouw zwart. Klik hier voor een overzicht van allerlei te gekke Sinterklaasjournaals!

Op zoek naar leuke cadeaus voor Sinterklaas? Bestel ze makkelijk en snel op Amazon.nl! Cadeutips voor Sinterklaas!

Gloednieuwe Sinterklaasserie met Zwarte Pieten

Er is meer! Naast verschillende Sinterklaasjournaals, is er nu ook de gloednieuwe serie De Staff van Sinterklaas & De Verloren Verlanglijstjes. Vanaf zaterdag 16 november is er elke zaterdag en woensdag een aflevering te zien op YouTube. Hier zie je aflevering 1 van deze gloednieuwe serie met Sinterklaas en Zwarte Piet in de hoofdrol!

Chocolade voor Kerst

Jouw intocht op ook de kaart?

Mis je jouw intocht op de Zwarte Pieten-Maps van Nederland? Meld je even bij de Facebookpagina Nationale Zwarte Pieten Dagen. Zie jezelf daarna terug!
Twijfel je over de invoering van RoetveegPiet binnen jouw Sinterklaascommissie moet invoeren? Kijk dan even op de kaart en zie dat er totaal geen discussie is over Zwarte Piet. Dus hou vast aan de mooie traditie. Uit elk onderzoek blijkt dat je daarmee de harten van Nederland wint! ❤

Afbeelding: screenshot Google Maps.

Meer over tradities en feestdagen

2 thoughts on “Overzicht intochten van Sinterklaas met Zwarte Piet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *