Pakketjes veel later bezorgd door Black Friday

Het lijkt rechtstreeks uit het Sinterklaasjournaal te komen: pakketjes die mogelijk niet op tijd worden geleverd. Wie de afgelopen dagen online heeft gewinkeld heeft het vast al gemerkt. Bestelde pakketjes worden massaal te laat geleverd. De boosdoener is: Black Friday! 

Pakketjes op tijd voor Sinterklaas?

Wie op pakketjes wacht om pakjesavond te kunnen vieren, moet duimen. De postbedrijven hebben het veel te druk met het bezorgen van alle online bestellingen tijdens het Black Friday-weekend en tijdens Cyber Monday. Of pakketjes op tijd worden geleverd voor iedereen die in het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 december Sinterklaas viert, is nog maar de vraag.

Op zoek naar een voordelig cadeau voor Kerst? Klik en shop!

Bedrijven kunnen pakketjes niet afleveren aan bezorgers door drukte

Verschillende bedrijven kampen met vertraging. Wij hebben vandaag een telefoontje naar een grote elektronicazaak. Daar wordt gezegd dat er zoveel online is besteld, dat de winkel de bestelde artikelen niet kan leveren omdat er simpelweg geen vervoerders meer zijn. Die zitten al vol. Het is dus wachten geblazen. “Mógelijk heeft u voor zaterdag het artikel in huis”, werd er gezegd. Tsja, en dan viert een groot deel van Nederland dus al pakjesavond!

Scoor NU een SUPER deal! En vast wel voor Kerst geleverd! 😉

Ook bij andere bedrijven is het raak. Wie een track&trace code heeft ontvangen, kan zijn pakketje nog niet volgen, omdat het nog niet vervoerd kan worden. Het aanbod aan pakketten is gewoon te groot voor het aantal bezorgers. En dus is het billen knijpen voor iedereen die met smart op zijn pakketje wacht.

Black Friday breekt record

Dit jaar, 2018, is er veel meer online geshopt dan vorig jaar tijdens het de Black Friday en Cyber Monday-dagen. Volgens de NOS zijn er 38 procent meer iDeal-betalingen gedaan dan in 2017. Er was sprake van 72 procent meer betalingen via iDeal dan in een normaal weekend.

Nu met dikke korting er even tussenuit! Boek nu!

En dan zijn de creditcard, PayPal en overige betaalmethodes nog niet eens meegerekend! Kortom: een mega succes voor de online verkoop. Maar meteen een les voor volgend jaar voor de winkelketens: zorg eerst dat je voldoende bezorgers hebt, voordat je klanten allerlei aanbiedingen voorschoteld. Zeker met een Sinterklaasweekend voor de deur.

Foto: http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=1470&picture=christmas-present (Petr Kratochvil) and Wikipedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *