Petitie voor behoud van vuurwerk in Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn wil een verbod op vuurwerk in Apeldoorn. Met ingang van de jaarwisseling 2020/2021 is het dan verboden om consumentenvuurwerk af te steken in de hele gemeente. Als het aan het gemeentebestuur ligt dan. Er moeten nog wat stappen gezet worden door het college van burgemeester en wethouders. En de raad moet zich er ook nog mee bemoeien. Gelukkig moet de gemeenteraad nog een besluit nemen.

Petitie om vuurverwerkverbod te voorkomen

Om de gemeenteraad de goede kant op te sturen, namelijk dat zij niet akkoord gaat met dit waanzinnige plan, is er een petitie gestart. De petitie is gestart door Rick Memelink. Hij wil, net als al meer dan 4.000 anderen, dat vuurwerk afsteken in Apeldoorn gewoon mogelijk blijft. En dat is ook niet zo gek. Teken hier de petitie en deel deze pagina op Facebook, Twitter en Whatsapp. Laat iedere vuurwerkliefhebber tekenen!

Consumentenvuurwerk verbieden zinloos

De plannen van de gemeente gaan over het afsteken van consumentenvuurwerk. Simpel vuurwerk, dat aan allerlei strenge eisen moet voldoen, zou verboden worden. Kunnen we straks geen sterretjes meer afsteken? Geen vuurpijltjes? Geen astronauten? En al helemaal geen gave cakeboxen meer als het eenmaal twaalf uur is? Wat wordt het dan saai op straat! Reden voor de VVD in Schiedam om juist het aantal vuurwerkvrije zones terug te schroeven!

Er wordt nu niet of nauwelijks opgetreden tegen illegaal vuurwerk. Dus tegen die keiharde knallen die je soms al in oktober hoort! Die blijf je ook horen als er een verbod komt op consumentenvuurwerk. Daarom zou daar veel harder tegen moeten worden opgetreden. Maar blijf alsjeblieft af van de gezelligheid op straat met vrienden en familie. Laat ons gewoon vuurwerk afsteken en pak de raddraaiers keihard aan!

Teken dus NU de petitie en zorg dat Apeldoorn vuurwerk kan blijven afsteken. Geef een signaal af aan andere gemeenten, door massaal te tekenen! Overlast voor het milieu, hoor ik je zeggen? Ook daar zijn al oplossingen voor bedacht: er is zelfs ecologisch, milieuvriendelijk vuurwerk. Dat argument kan dus ook van tafel. 😉

Tekenen kan tot 18 november 2019!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *