Protest tegen RoetveegPiet bij stadhuis van Deventer

Er was eens Kick Out Zwarte Piet. Die protesteerde tegen Zwarte Piet. Nu komt er actie tegen RoetveegPiet. Voor de goede orde: het protest tegen RoetveegPiet wordt gehouden door voorstanders van Zwarte Piet. Dit naar aanleiding van de plannen van de gemeente Deventer om Zwarte Piet af te schaffen.

Steun NederlandFeest.nl door een donatie te geven. Ga nu naar https://www.doneeractie.nl/actie/38504 en doneer! Zo houden we deze website én de traditionele feestdagen in stand! Dank je wel!

Protest tegen RoetveegPiet door Deventerpieten

De Deventerpieten organiseren het protest. Dat maakte de groep bekend op Instagram. Deventenaren zijn het zat. Het gemeentebestuur, aangedreven door een wethouder van GroenLinks en een burgemeester van D66, wil van Zwarte Piet af. Dit doet ze door te dreigen de subsidie aan de Sinterklaascommissie stop te zetten als er geen RoetveegPieten meedoen aan de intocht in de stad. Pure chantage, roepen sommige mensen. Er is zelfs al een geldinzameling gestart om € 12.500 bij elkaar te krijgen, zodat de subsidie sowieso overbodig wordt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Laat jij ook je stem horen op woensdagavond 30 oktober vanaf 19.15 uur in Deventer. Zonder zwarte piet is er voor ons geen Sinterklaasfeest meer. We rekenen op jullie steun en aanwezigheid. Verzamelen doen we tussen 19:00 en 19:15 uur op het Grote Kerkhof 1, 7411 KT Deventer (Stadhuis Deventer). We gaan er een leuke maar vooral ook gezellige Zwarte Pieten protestactie van maken. We laten ons niet meer in een hokje plaatsen. We steunen hiermee niet alleen de lokale protestactie in Deventer maar kunnen het nu ook landelijk onder de aandacht brengen. De maat is nu vol! Mocht je zelf een Zwarte Pieten pak hebben liggen dan zien we je natuurlijk graag als Zwarte Piet verschijnen. Ben jij erbij? Bedankt namens van alle Zwarte Pieten uit Nederland. #Protestactie #DeventerPieten #ZwartePieten #Sinterklaas #Strooigoed #Pepernoten #Intocht #Kruidnoten #Chocoladeletter #Marsepein #Sint #ZwartePiet #Deventer #Pakjesavond #Sinterklaasfeest #Sinterklaasintocht #sintenpieten

Een bericht gedeeld door Deventer Pieten Comité 🇪🇸 🇳🇱 (@deventerpieten) op

Actie bij het Stadhuis in Deventer

Op woensdag 30 oktober 2019 om 19.15 uur verzamelen de Deventerpieten zich voor het stadhuis aan de Grote Kerkhof 1 in Deventer. Natuurlijk verkleed als Zwarte Piet. De organisatie zegt te hopen op veel mensen die dit protest komen steunen.

Het PietenProtest heeft inmiddels plaatsgevonden. Lees hier meer over de feestelijke bijeenkomst van zo’n 25 Zwarte Pieten en veel belangstellenden!

Actiegroep ook op Facebook

Wie meer informatie wil kan de Deventerpieten volgen op Instagram. Je kunt je ook aansluiten bij de actiepagina op Facebook. Die heet ‘Zonder Zwarte Piet geen Sinterklaas in Deventer’.

Kom als Zwarte Piet naar Deventer

Helemaal leuk zou het zijn als jij als Zwarte Piet verkleed naar het Stadhuis komt. De bedoeling, volgens de post op Instagram, is dat het een gezellige protestactie wordt. De groep wil duidelijk maken dat inwoners van de gemeente Zwart Piet willen en geen RoetveegPiet. Ook de hele situatie rond het ‘chanteren’ van de Sinterklaascommissie maakt veel Deventenaren boos. Maar: bewaar de boosheid. Laat zien dat het heel leuk is om Zwarte Piet te zijn. Laten we hopen dat burgemeester en wethouders er iets van mee krijgen en dat Zwarte Piet gewoon blijft!

Afbeelding: Instagram Deventerpieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *