Sint- en Pietengilde met nieuw YouTube-kanaal

Het Sint- en Pietengilde is een nieuw YouTube-kanaal gestart. Hoe leuk is dat! We mogen heel wat verwachten van het gilde. Zo wordt in de eerste video duidelijk gemaakt waar het kanaal zich de komende tijd op zal richten. En ja, dat is nú al belangrijk, zeker zo vroeg in het jaar. De plannen voor de intochten worden namelijk nu gemaakt.

YouTube-kanaal Sint- en Pietengilde

Het Sint- en Pietengilde is actief met een eigen website, als spreekbuis voor mensen die Sinterklaas traditioneel willen blijven vieren en is te vinden op sociale media zoals Facebook. Maar nu is het gilde er dus ook met een eigen videokanaal op YouTube. Klik hier om direct naar het Sint- en Pietenkanaal te gaan (de link opent in een nieuw venster).

Zwarte Piet

Het Sint- en Pietengilde is voor het behoud van het traditionele Sinterklaasfeest. Dus mét Zwarte Piet. In landelijke discussies over het uiterlijk van Zwarte Piet komt regelmatig het gilde aan het woord. Maar is dit genoeg? Het lijkt er steeds meer op dat media de kant kiezen van activisten. Een normaal gesprek over de oorsprong van Zwarte Piet zit er vaak niet in. Ook daarom is er dit YouTube-kanaal. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Om nóg eens uit te leggen waarom er niets mis is met Zwarte Piet en het behoud van het traditionele Sinterklaasfeest.

Steeds meer Zwarte Pieten online

Een verstandige beslissing van het Sint- en Pietengilde om online te gaan. Via YouTube worden al steeds meer mooie initiatieven uitgezonden. Zo zijn er steeds meer online Sinterklaasjournaals. Uiteraard met Zwarte Pieten. Vergeet Dieuwertje Blok en de NTR: kijk online!

Abonneer je op het Sint- en Pietengildekanaal!

Ga nu naar het kanaal van het Sint- en Pietengilde op YouTube en abonneer je! Zo blijf jij ook op de hoogte van alle ontwikkelingen rond Sinterklaas en Zwarte Piet. Ben je toe aan informatie over de oorsprong van het Sinterklaasfeest? Dan ben je ook aan het goede adres. Wil je eens een genuanceerd beeld van Zwarte Piet, los van alle ophef die erover wordt gemaakt in traditionele media? Dan ben je aan het juiste adres bij het Sint-en Pietengilde. Bezoek ook eens hun website, of beter nog: word donateur! En als je dan toch geeft…

Steun NederlandFeest.nl!

Zonder jullie hulp kan ik me niet blijven inzetten voor de Nederlandse feestdagen en tradities. Vind jij dit net zo belangrijk als ik, de maker van deze site? Dan ga ik er vanuit dat je de sponsoren eens bezoekt (klik op de banners) of beter nog: doneert! Dat hoeft echt niet veel te zijn, maar het mag natuurlijk wel!

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *