Sinterklaasjournaal met Zwarte Piet bekijk je hier!

Het Sinterklaasjournaal van de NTR op NPO3 is weer begonnen. Dit jaar komen er RoetveegPieten in voor. Gelukkig is er ook nog ruimte voor echte Zwarte Pieten. Alleen zullen ook die er anders uit gaan zien. De NTR zegt ‘de maatschappelijke discussie te volgen’. Maar de vraag is: welke discussie? Inmiddels zijn er op 1200 plekken in Nederland pikzwarte intochten. De NTR begon de discussie zélf. En daarom zijn er nu alternatieven voor het Sinterklaasjournaal. Mét Zwarte Piet.

Steun NederlandFeest.nl door een donatie te geven. Ga nu naar https://www.doneeractie.nl/actie/38504 en doneer! Zo houden we deze website én de traditionele feestdagen in stand! Dank je wel!

Sinterklaasjournaal met Zwarte Piet

Gelukkig zijn er in Nederland veel mensen die houden van onze Nederlandse tradities. En dus zijn er weer een hoop vrijwilligers druk geweest om je een écht Sinterklaasjournaal voor te schotelen. Een overzicht van andere Sinterklaasjournaals (wordt geüpdatet):

Elburger Sinterklaasjournaal met Zwarte Piet

De Gelderse Hanzestad Elburg heeft ook dit jaar weer een prachtig Sinterklaasjournaal met de naam “Oh kom er eens kijken”. Met Zwarte Pieten. Zelf spreken ze er liever over Elburger Brok-bruine Pieten. Vernoemd naar de plaatselijke lekkernij Elburger Brok. Bekijk hieronder aflevering 1 van het Sinterklaasjournaal Elburg. Prachtige beelden én een spannend verhaal maken het Sintjournaal helemaal af. Je kunt dit journaal op allerlei manieren bekijken: via Facebook, via LOE Elburg (lokale omroep) en via TV Gelderland.

Alphens Sinterklaasjournaal

Ook Alphen aan den Rijn heeft een eigen Sinterklaasjournaal met Zwarte Piet: het Alphens Sinterklaasjournaal. Weer een Lokaal Sinterklaasjournaal dus!

Het Dove Pietennieuws

Ook de Dove Pieten zijn dit jaar traditiegetrouw zwart. Hieronder zie je de eerste aflevering van Het Dove Pietennieuws. Meer informatie vind je op de website van de Dove Pieten. Wil je meer Pietennieuws voor doven en slechthorenden? Bekijk dan hun YouTube-kanaal!

Sinterklaasjournaal Kaatsheuvel

Dit Brabantse dorp is vanaf nu niet meer alleen bekend van de Efteling. Het dorp heeft namelijk ook een superleuk eigen Sinterklaasjournaal!

Bekijk hieronder de eerste aflevering van het SSK Journaal 2018. Als je op de titel van het filmpje klikt, kom je op hun YouTube-kanaal en kun je ook de andere afleveringen bekijken zodra die online komen. Meer weten over Sinterklaas in Kaatsheuvel? Kijk dan op deze website.

Pepernoten Journaal Urk

Ook op Urk geen gezeur over Zwarte Piet. Ook daar houdt de gemeenschap zich vast aan Sinterklaas mét Zwarte Piet. Hulde aan de Urkers!
Het Pepernoten Journaal, zoals het Sinterklaasjournaal Urk heet, blijkt een hit: tienduizenden views per aflevering!

Bekijk hier aflevering 1 (klik door naar YouTube voor het Sint Nicolaas-kanaal met meer afleveringen):

Oproep

Maak jij ook een eigen Sinterklaasjournaal met Zwarte Piet? Laat het ons weten! Dat kan via onderstaand reactieformulier óf door te mailen naar info@nederlandfeest.nl. We horen graag van je!

Sinterklaastip tegen koude voeten! KLIK en koop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *