Sinterklaastentoonstelling museum In de Zevende Hemel

Ook in 2018 kun je in museum In de Zevende Hemel in Apeldoorn terecht voor de jaarlijkse Sinterklaastentoonstelling. Het is al de 18e keer dat het kleine museum aan de Schotweg deze tentoonstelling organiseert. Maak kennis met de traditie van Sinterklaas en Zwarte Piet!

Bekijk de geschiedenis van Sint en Piet

In museum In de Zevende Hemel vind je een prachtige collectie van oude prentenboeken vanaf begin 1800 tot 1970. Ook zie je er allerlei prachtige artikelen zoals koektrommels, puzzels, lp’s en medailles. Allemaal in het teken van Sinterklaas en Zwarte Piet. Van spotprenten en reclameborden tot prachtige Sint en Piet-poppen en originele heiligenbeelden. En vergeet de taaitaai- en speculaasplanken niet. Het bekijken meer dan waard!

TIP van Sint: gekke, geinige of gewoon warme pantoffels!

Ook kun je het beroemde boekje ‘Sint Nicolaas en zijn knecht’ van leraar Jan Schenkman bekijken. Volgens sommigen is dit het boekje waarin we voor het eerste kennismaakten met de huidige Zwarte Piet. Anderen weerleggen dat weer. In elk geval is dit boekje zo ongeveer de bron van de Pietendiscussie die er tot vorig jaar was (toen de Blokkeerfriezen de Slag om Dokkum wonnen 😉 ).

Kom deze geweldige Sinterklaastentoonstelling bekijken! Een groot deel van deze spullen is het hele jaar door te bekijken. Maar nu is het natuurlijk extra gezellig aangekleed tijdens de gezellige donkere dagen!

Tip van Sint: de leukste knuffelcollectie van Nederland!

Adres- en contactgegevens Museum In de Zevende Hemel

Wil jij naar de Sinterklaastentoonstelling in Apeldoorn? Dat kan! Bekijk de website van het museum In de Zevende Hemel voor meer informatie. Of neem daar contact met het museum op.

Voor een rondleiding (ook op afspraak) door het museum boordevol Sint- en Pietspullen, kun je hier terecht:

Schotweg 63
7312 AB Apeldoorn
Tel.: 055 – 355 30 98
Mob.: 06 – 222 72 84
www.museumindezevendehemel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *