Twitter verbiedt profielfoto’s met Zwarte Piet

Na Facebook, Instagram en Google (inclusief YouTube) is nu ook Twitter helemaal van slag door de Nederlandse feestdagen. Twitter verbiedt profielfoto’s met Zwarte Piet. Wie zichzelf als Zwarte Piet fotografeert en deze foto in zijn profiel plaatst, wordt direct geblokkeerd.

Haatdragende afbeeldingen

Twitter verbiedt profielfoto’s met Zwarte Piet en noemt deze afbeeldingen ‘haatdragende afbeeldingen’. Wat begrijpt Twitter nu niet? Ziet men écht iets haatdragends in een vriendelijk lachende Zwarte Piet, de knecht van Sinterklaas? Een fictief karakter die mensen blij maakt door ze cadeaus te geven. Wat is hier precies haatdragend aan?

Account @ikbenHJ op Twitter plaatste een foto van zichzelf als Zwarte Piet (de foto wordt hier ook gebruikt, hij is de beheerder van deze website). Het account werd vergrendeld door Twitter vanwege ‘haatdragende afbeeldingen’. Dat Twitter rare dingen doet weten we natuurlijk allemaal. Alleen dat het al zó ver ging, dat was nog niet bekend.

Waarom Twitter tot dit besluit is gekomen, is niet bekend. Twitter is een onbereikbare instantie. Contact leggen met mensen van dit sociale medium is onmogelijk. We kunnen dus ook geen verhaal halen. Wel duidelijk is dat begeleidende foto’s in tweets wél Zwarte Piet mogen bevatten. Het gaat dus alleen om profielfoto’s die verboden zijn. De censuur blijft dus beperkt. In tegenstelling tot Facebook en Instagram die alles verbieden wat op Zwarte Piet lijkt.

Twitter is helemaal woke

Ook Twitter is nu helemaal woke. De gekte, die vooral lijkt aangewakkerd door antifa en Black Lives Matter (BLM), vindt gretig aftrek bij de sociale media-bedrijven. Blijkbaar zijn Google, Facebook en nu dus ook Twitter zo bang voor hun reputatie, dat alles wat we in Nederland leuk vinden als ‘verboden’ wordt gezien. De reden? Sommige mensen vinden Zwarte Piet kwetsend. En dus is Twitter om. De minderheid heeft het voor het zeggen.

Volg NederlandFeest.nl op Parler

Om de berichtgeving van NederlandFeest.nl te blijven volgen, kun je ook terecht op Parler.com. Dat is een soort Twitter, maar dan mét vrijheid van meningsuiting. Je komt meteen bij het account door hier te klikken en naar Parler te gaan.

En maak uiteraard even een bookmark van deze website aan. Dan vind je ons altijd makkelijk terug. Je maakt een bookmark door op CTRL en D tegelijk in te drukken (Windows).

Steun NederlandFeest.nl

Steun NederlandFeest.nl door een donatie te geven. Ga nu naar https://www.doneeractie.nl/actie/38504 en doneer! Zo houden we deze website én de traditionele feestdagen in stand! Je kunt hier ook een bedrag overmaken via Tikkie. Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *