Laat op Twitter zien dat je Zwarte Piet steunt! ๐ŸŒš

NederlandFeest.nl is een leuke actie gestart op Twitter! Laat op Twitter zien dat je Zwarte Piet steunt! Een actie die is afgeleid van het boerenprotest. Toen plaatste iedereen een tractor ๐Ÿšœ achter (of voor) zijn profielnaam. Een gigantisch succes: de trekkers vlogen je om de oren!

Steun NederlandFeest.nl door een donatie te geven. Ga nu naar https://www.doneeractie.nl/actie/38504 en doneer! Zo houden we deze website รฉn de traditionele feestdagen in stand! Dank je wel!

Plaats een Zwarte Piet-emoji in je profiel

Dit is de actie: zet op jouw Twitter-profiel voor of achter je naam een lachende donkere volle maan ๐ŸŒš. Het symbooltje staat inmiddels voor Zwarte Piet. Zeker tijdens deze dagen in aanloop naar het Sinterklaasjournaal.

Ook op andere sociale media

Zit jij, net als de overgrote meerderheid van Nederland niet op Twitter, maar wil je toch meedoen? Dat kan! Zet het symbooltje ook in jouw profielnaam op Facebook, Instagram of welk ander sociale medium dan ook. Zo laat jij zien Zwarte Piet te steunen.

Invloed uitoefenen op de media

In de media lijkt het wel alsof Nederland massaal van Zwarte Piet afstapt. Maar niets is minder waar. Zo blijven de lokale Sinterklaasjournaals gewoon zwart en zijn er al vele honderden intochten bekend die voor Zwarte Piet kiezen in plaats van RoetveegPiet.

Gemeentelijke politiek begint zich nu ook te bemoeien met Zwarte Piet. Het Sinterklaasfeest zou een inclusief feest moeten zijn voor iedereen, zeggen partijen als D66 en GroenLinks. Die partijen vergeten voor het gemak dat de overgrote meerderheid helemaal geen verandering wรญl!

Dus laat die media een pepernoot ruiken. Laat zien dat jij Zwarte Piet steunt en plaats die maan bij jouw naam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *