Vuurwerkfederatie start actie ‘Vuurwerkblije zone’

Vuurwerkvrije zones kennen we. De gemeente Apeldoorn wil zelfs een totaalverbod op vuurwerk. Tijd om in actie te komen, zal de Vuurwerkfederatie hebben gedacht. Daarom komt de federatie nu met de actie Vuurwerkblije zone.

Iedereen kent het wel: de vuurwerkvrije zone. Meestal wordt dit door gemeenten ingesteld om overlast door vuurwerk te voorkomen. Je mag dan in een bepaald gebied geen vuurwerk afsteken. Denk bijvoorbeeld aan de omgeving van een ziekenhuis of een kinderboerderij. In Schiedam wil de plaatselijke VVD de vuurwerkvrije zones beter beoordelen. Er kwamen geluiden vanuit een verzorgingshuis dat er wel heel weinig vuurwerk te zien was tijdens de jaarwisseling.

De Vuurwerkfederatie komt nu met de tegenhanger van de vuurwerkvrije zone: de vuurwerkblije zone!

Vuurwerkblije zone

Binnenkort zie je ze misschien ook bij jou in de buurt: posters voor de ramen van huizen waarop staat dat de buurt vuurwerkblij is! De Vuurwerkfederatie, die strijd voor het behoud van de vuurwerktraditie tijden Oud en Nieuw, is deze actie gestart. Hangt de poster binnenkort ook bij jouw voor het raam?

Voor wie is deze actie bedoeld?

De Vuurwerkfederatie geeft op haar website aan dat de Vuurwerk Blije Zone bedoeld is voor mensen die samen met de buurt mooi vuurwerk afsteken. Dus heb jij een leuk feestje in jouw straat georganiseerd waarbij je samen met buren, familie en vrienden vuurwerk afsteekt tijdens de jaarwisseling? Dan is de Vuurwerkblije Zone écht iets voor jou!

Vuurwerkblije zone aanvragen

Steun NederlandFeest.nl door een donatie te geven. Ga nu naar https://www.doneeractie.nl/actie/38504 en doneer! Zo houden we deze website én de traditionele feestdagen in stand! Dank je wel!

Vraag op de website van de Vuurwerkfederatie een Vuurwerk blije zone aan. Dat doe je door je gegevens achter te laten. Na goedkeuring krijg je de digitale versie van de poster toegestuurd. Die print je uit en hang je voor het raam. Doe dit zoveel mogelijk in jouw buurt, zodat iedereen weet dat er bij jou in de straat wat te beleven valt! Maar hou het natuurlijk wél veilig! De Vuurwerkfederatie geeft dan ook meteen een aantal tips voor een veilige jaarwisseling met vuurwerk.

Meldpunt geen vuurwerkoverlast

De Vuurwerkfederatie is bekend van hun meldpunt géén vuurwerkoverlast. Het is de tegenhanger van het meldpunt dat eerder door GroenLinks was gestart, het meldpunt vuurwerkoverlast. Dat meldpunt bestaat inmiddels niet meer.

Het is goed om aan te geven waar je géén overlast ervaart. Zo laten we een tegengeluid horen. Soms lijkt het alsof heel Nederland gebukt gaat onder de overlast door vuurwerk. Maar dat is natuurlijk niet zo. Het meldpunt is een mooi voorbeeld daarvan. Maak ook een melding als jij géén overlast door vuurwerk ervaart.

Afbeelding: screenshot www.vuurwerkfederatie.nl.

Meer over tradities en feestdagen

2 thoughts on “Vuurwerkfederatie start actie ‘Vuurwerkblije zone’

  1. Wat een verschrikkelijk dom idee om vuurwerkblije zones in te willen stellen. Waarom komen er steeds meer vragen om het vuurwerk te verbieden? Vanwege de losbandigen, die hulpverleners met vuurwerk bekogelen, steeds zwaarder vuurwerk importeren, de boel vernielen en er gevaar mee stichten. Wat denk je waar diegenen heengaan, wanneer ze weten dat er vuurwerkblije zones in hun stad zijn? Juist ja, het tuig gaat zich nog meer verzamelen en i.p.v. vuurwerkblij wordt die zone vuurwerkgrimmig. Een belachelijk en ondoordacht idee dus.

    1. Je zegt precies de dingen waar iedereen in een vuurwerkblije zone ook niet blij zou moeten zijn. Wij hebben het over vuurwerk dat je keurig netjes LEGAAL koopt in winkels. Niet het illegale spul. 😉 Hopelijk kun je je dan wel vinden in de vuurwerk blije zones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *