VVD Schiedam: Oud & Nieuw mét vuurwerk

De VVD Schiedam is duidelijk: Oud & Nieuw vier je met vuurwerk. De partij heeft op haar website een statement geplaatst, waarin zij oproept Oud & Nieuw mét vuurwerk te behouden.

Steun NederlandFeest.nl door een donatie te geven. Ga nu naar https://www.doneeractie.nl/actie/38504 en doneer! Zo houden we deze website én de traditionele feestdagen in stand! Dank je wel!

De partij vindt dat vuurwerk en Oud en Nieuw bij elkaar horen. Samen met familie en vrienden potten en pijlen afsteken, moet dus kunnen, wat de partij betreft. Dat is ook het standpunt van NederlandFeest.nl. Iedereen moet zelf kunnen bepalen hoe, waar en wat en wanneer je iets afsteekt. Zolang dit veilig gebeurt én er geen sprake is van illegaal vuurwerk.

Illegaal vuurwerk

De VVD Schiedam pleit voor een harde aanpak van illegaal vuurwerk. Want dat lijkt de grote boosdoener. Consumentenvuurwerk is aan zoveel eisen verbonden, dat overlast bijna niet mogelijk is. De échte harde klappers komen door illegaal spul. En dat moet ook wat ons betreft keihard aangepakt worden. Hoe dat volgens de VVD in Schiedam moet gebeuren, wordt niet duidelijk.

Doorgeslagen idioten verpesten Oud & Nieuw

Vorig jaar zag de beheerder van NederlandFeest.nl in de gemeente Epe hoe totale idioten met illegaal vuurwerk putten opbliezen. Ook werden huizen bestookt door deze volwassenen met duidelijk teveel alcohol op. Het groepje gooide mortieren naar mensen, onder auto’s, in putten… De putdeksels vlogen eraf. En die werden niet teruggeplaatst.

Je kan natuurlijk een dagje uit gaan op Oudjaarsdag. Zo voorkom je eventuele overlast. Kijk op Dagtickets.nl voor leuke ideeën én hoge kortingen op een dagje uit!

Levensgevaarlijke gekken zijn dat. Totaal doorgeslagen idioten, noemen wij ze liever. Waarom juist Oud & Nieuw dit soort gedrag losmaakt, is een groot raadsel. Het is dit soort volk dat een mooie traditie voor jou en mij om zeep helpt.
Hoe kan het dat juist alle remmen los gaan in de Nieuwjaarsnacht? Hoe kan het dat je totaal geen oog hebt voor de vernielingen die je aanricht? En waarom moeten jij en ik, die gewoon netjes legaal consumentenvuurwerk kopen, hiervoor boeten?

Geweld tegen hulpverleners hard aanpakken

Afgelopen jaren zagen we dat er vooral veel geweld werd gebruikt tijdens de jaarwisseling. Ook de VVD Schiedam ziet dat en maakt zich zorgen. De partij wijst naar landelijk besluit waarin is vastgelegd dat de maximumstraffen voor geweld tegen hulpverleners is verhoogd. NederlandFeest.nl pleit juist voor het invoeren van minimumstraffen. Laat dergelijke malloten maar minimaal een paar jaar brommen. En de schuld afschuiven op vuurwerk? Dat is natuurlijk sowieso niet aan de orde.

Vuurwerkvrije zones

In Schiedam geldt, net als in bijna heel Nederland: vuurwerk afsteken mag, tenzij het een vuurwerkvrije zone betreft. In Schiedam waren er volgens de VVD vorig jaar (2018/2019) 33 vuurwerkvrije zones. Sommigen daarvan zijn vrij logisch: bij een kinderboerderij ga je natuurlijk geen vuurwerk afsteken. Maar, stelt de partij, is het logisch een verbod op het afsteken van vuurwerk bij een verzorgingshuis in te stellen? Er kwamen zelfs berichten van bewoners dat ze het wel héél erg stil vonden om klokslag 12 uur. Er was geen vuurwerk te zien of te horen. En dat is natuurlijk een gemis, voor iedereen die er speciaal voor wakker is gebleven.

Schiedam vs. Rotterdam

De Schiedamse VVD kijkt in haar betoog naar Rotterdam. Daar geldt in principe een vuurwerkverbod voor de hele stad. Alleen op speciaal aangewezen gebieden mag vuurwerk afgestoken worden tijdens de jaarwisseling 2019/2020. Er zijn zoveel gebieden aangewezen waar je wél vuurwerk mag afsteken, dat dit beleid slechts een wassen neus lijkt.

Wijkt lokaal standpunt af van landelijk VVD-standpunt?

De landelijke VVD kwam onlangs in het nieuws toen Dilan Yesilgoz verwarring schiep over het vuurwerkbeleid van de VVD. De grootste regeringspartij zou plotseling meer vuurwerk willen verbieden. Yesilgoz had het blijkbaar niet bij het rechte eind en moest haar tweets intrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *