Wapperintocht Sinterklaas in Kinderdijk

Op 23 november 2019 vindt er de Wapperintocht Sinterklaas plaats in Kinderdijk! Speciaal voor kinderen met een beperking. Natuurlijk is ieder kind welkom, ook kinderen zonder beperking.

*Update 31 oktober 2019* De Wapperintocht gaat helaas niet door.

Dove Pieten presenteren: Wapperintocht Sinterklaas

De Dove Pieten komen met dit geweldige initiatief. Ieder kind zou Sinterklaas moeten kunnen vieren. En dus ook dove en slechthorende kinderen. De Dove Pieten hebben het voor elkaar en komen met deze primeur: de eerste Sinterklaasintocht speciaal voor kinderen met een gehoorbeperking.

Steun NederlandFeest.nl door een donatie te geven. Ga nu naar https://www.doneeractie.nl/actie/38504 en doneer! Zo houden we deze website én de traditionele feestdagen in stand! Dank je wel!

Wapperen

De Wapperintocht komt van het woord ‘wapperen’. Het wapperen van handen, iets dat – correct me if I’m wrong – gebruikelijk is in de gebarentaal. Denk bijvoorbeeld aan het wapperen van de handen in de lucht, in plaats van applaudisseren.

Intocht op 23 november 2019

Sinterklaas komt op zaterdag 23 november met zijn Zwarte Pieten aan in Kinderdijk, Zuid-Holland. Een prachtige plaats voor de Sint om aan te meren met zijn stoomboot. Nederlandser kan bijna niet: water en de Kinderdijkse molens.

*Update 31 oktober 2019* De Wapperintocht gaat helaas niet door.


De Pakjesboot met Sint en al zijn Pieten meert rond 13.00 uur aan. De exacte locatie is ons nog niet bekend. Hou daarvoor de Facebookpagina van de Wapperintocht van de Dove Pieten in de gaten óf kom hier later terug.

Ook eigen Sinterklaasjournaal van Dove Pieten

De Dove Pieten hebben een eigen Sinterklaasjournaal. In een speciale aflevering werd de Wapperintocht aangekondigd. Hier zie je de bekendmaking, natuurlijk weer mét Zwarte Pieten! Meer Sinterklaasjournaals met Zwarte Pieten? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *