Zwarte Piet Bemmel overstelpt met aanvragen na actie GroenLinks (DWARS)

De actie van Sabine Scharwachter, voorzitter van de GroenLinks-jongerenorganisatie DWARS in Amsterdam, heeft een totaal ander effect dan zij zelf gedacht zou hebben. Uit een Albert Heijn in het Gelderse Bemmel verwijderde zij een advertentie van Mick Schoonderbeek.

Mailbox Bemmelse Zwarte Piet ontploft

Op Twitter meldt ‘ZwartePieten & Sint huren’, naar eigen zeggen de mensen achter ‘Zwarte Piet Bemmel’, dat hun mailbox na de aandacht door GroenLinks is ontploft! Onder meer de hashtag #tipvanSabine en #tipvanPippi (haar account is @pippihotsauce) worden gebruikt. De actie lijkt op de #tipvanMieke, waarbij een vrouw de HEMA tweette over wijn uit Israël. Dat kon namelijk niet. De wijn raakte meteen overal uitverkocht.

Steun NederlandFeest.nl door een donatie te geven. Ga nu naar https://www.doneeractie.nl/actie/38504 en doneer! Zo houden we deze website én de traditionele feestdagen in stand! Dank je wel!

Geen Zwarte Piet meer beschikbaar

Inmiddels is de Bemmelse Zwarte Piet helemaal volgeboekt. Er zijn geen mogelijkheden meer om een Zwarte Piet uit Bemmel te boeken.

De club levert 8 Sinterklazen en 32 Zwarte Pieten. Er is geen enkele mogelijkheid meer om ze voor dit jaar te boeken. Je kunt natuurlijk proberen deze Pieten voor 2020 alvast te boeken. Zo houden we Zwarte Piet ook in 2020 gewoon pikzwart én een gegarandeerd succes!

Ludieke actie tegen GroenLinks en DWARS Amsterdam

Ondertussen zitten de Sinterklazen en Zwarte Pieten uit Bemmel niet stil. Op Twitter zijn al ludieke acties bedacht tegen de club van Sabine Scharwachter, haar club DWARS Amsterdam en haar politieke partij GroenLinks. Zo wil de Bemmelse club het Sinterkerstfeest van DWARS Amsterdam komen opvrolijken met een Sinterklaas en een aantal Zwarte Pieten. Dat doet de club dan voor één keer helemaal GRATIS!

Zwarte Piet is sowieso een succes!

Sowieso heeft het ‘gezeur’ van anti-Zwarte Pieten een averechts effect. Op landelijke televisie zien we geen Zwarte Pieten meer. Dat maakt ook niet uit: je hoeft niet te kijken naar het Sinterklaasjournaal van de NTR. Er zijn meer dan voldoende alternatieve Sinterklaasjournaals online te kijken. We leggen je hier uit hoe jij ze kan bekijken op een groot scherm in je woonkamer. En wil je Zwarte Piet zien bij een intocht? Kijk dan even hier voor de ‘Zwarte Landkaart’: een overzicht van alle intochten van Sinterklaas mét Zwarte Piet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *