Zwarte Piet expliciet in verkiezingsprogramma FVD

De verkiezingen komen eraan! Op 17 maart 2021 gaan we weer massaal naar de stembus. Wie van Nederlandse feestdagen en tradities houdt, moet goed opletten op welke partij men wil stemmen. Zo zie je tot nu toe Zwarte Piet expliciet in het verkiezingsprogrmma van Forum voor Democratie (FVD). De partij pleit ervoor het Nederlands cultureel erfgoed te behouden.

Dagaanbiedingen

Zwarte Piet expliciet in verkiezingsprogramma FVD opgenomen

Het jaar 2020 was geen best jaar voor Forum voor Democratie. Toch lijkt de weg terug weer gevonden. Met 4 zetels in de laatste peiling van Maurice de Hond (datum 3 januari 2021), verdubbelt de partij van Thierry Baudet en Theo Hiddema. Maar dat kunnen er wel eens veel meer worden. Zeker nu Zwarte Piet expliciet benoemd wordt in het verkiezingsprogramma van de partij. Dit is de enige partij (op het moment van schrijven) die specifiek pleit voor het behoud van de hulp van Sinterklaas, zoals we die al vele jaren kennen.

In het concept verkiezingsprogramma van FVD staat het volgende:

Geen geld naar projecten of organisaties die Nederlandse tradities zoals
Zwarte Piet trachten te ondermijnen. Een regering met FVD staat pal voor het
Nederlandse erfgoed.

Bron: FVD.nl

FVD komt op voor het Nederlands erfgoed

Duidelijk is dat FVD opkomt voor het Nederlands erfgoed. Een goede keuze! Hiermee zet een politieke partij in op het behoud van onze mooie feestdagen en tradities, in plaats van deze te willen afschaffen. Zo wil het CDA graag van vuurwerk af, ook een mooie traditie. Er zijn in Nederland ook al jaren geluiden om Pinksteren af te schaffen. En dat terwijl Nederland al zo weinig vrije feestdagen heeft!

10% korting

Wie pal staat voor Nederlandse feestdagen en tradities kan tot nu toe bij slechts 1 partij terecht. Dat is Forum voor Democratie. Op dit moment is nog niet bekend hoe JA21 (van ex-FVD’ers Joost Eerdmans en Annabel Nanninga) Zwarte Piet willen waarborgen. Ook is niet bekend of zij dit überhaupt willen. De PVV heeft nog helemaal niets op de website vermeld staan over de komende verkiezingen (op slechts 1 poster na). In een eerder verkiezingsprogramma werd Zwarte Piet niet expliciet benoemd. Kamerlid Martin Bosma is bijvoorbeeld een groot voorstander van Sinterklaas met Zwarte Piet. Maar aan woorden alleen hebben we niet genoeg. Zeker niet nu Sylvana Simons met Bij1 mogelijk de Tweede Kamer inkomt (peilling 3 januari 2021). Laten we hopen dat ook de PVV Zwarte Piet verankerd in het verkiezingsprogramma voor 2021.

Ruim assortiment Kerststukken met en zonder kaars.

Steun NederlandFeest.nl

NederlandFeest.nl ligt onder vuur. Websites met Zwarte Piet erop afgebeeld kunnen mogelijk binnenkort geen reclame-inkomsten meer genereren.

Wil jij dit geluid behouden? Wil jij op de hoogte blijven van Sinterklaas, Zwarte Piet, Kerst, Oud en Nieuw, vuurwerk, Pasen, paasvuur, Pinksteren en nog veel meer Nederlandse feestdagen en tradities? DONEER dan nu!

Naast onze doneeractie-pagina kun je nu ook via PayPal een (kleine) donatie doen om onze website en sociale media in de lucht te houden.

Chocolade voor Kerst

Doneeractie

Wil je helemaal anoniem doneren? Gebruik dan deze link en stort via GoFundMe. Dit kan geheel anoniem!

PayPal

Hier maak je meteen een bedrag over via PayPal. Het komt direct bij de maker terecht.

Bron schermafbeelding: screenshot FVD.nl.

1 thought on “Zwarte Piet expliciet in verkiezingsprogramma FVD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *