Zwarte Piet opgenomen in verkiezingsprogramma PVV

De verkiezingen komen eraan. Op 17 maart 2021 gaan we weer massaal naar de stembus. Deze keer is het nóg belangrijker dat jij je stem gaat uitbrengen. Onze Nederlandse cultuur en onze mooie tradities staan onder druk. Verschillende partijen zien hierin een belangrijk thema voor de verkiezingen. Zo ook voor de partij van Geert Wilder. Zwarte Piet wordt opgenomen in het verkiezingsprogramma van de PVV. De knecht van Sinterklaas wordt zelfs 8 keer genoemd in het dik 50 pagina’s tellende verkiezingsprogramma.

Kerst feestwinkel

Acht keer Zwarte Piet in verkiezingsprogramma

In het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Vrijheid (PVV), wordt duidelijk dat de partij van Geert Wilders, Fleur Agema en Martin Bosma, pal staan voor de prachtige traditie van Zwarte Piet in Nederland. De knecht van Sinterklaas wordt maarliefst 8 keer genoemd in het verkiezingsprogramma! In het (concept)verkiezingsprogramma van Forum voor Democratie (FVD) wordt ook gepleit voor het behoud van tradities en Nederlandse cultuur.

Dit zijn de 8 punten voor behoud van Zwarte Piet

Dit zijn de 8 punten uit het verkiezingsprogramma van de PVV waarin wordt gepleit voor het behoud van Zwarte Piet. Wij nemen ook opmerkingen over anti-Zwarte Piet-actiegroepen zoals Kick Out Zwarte Piet (KOZP) mee.

Positieve discriminatie in de vorm van ‘diversiteit’: huizen naar statushouders en wie ‘anders’ is, krijgt voorrang bij een sollicitatie. Daar gaat het over voorafgaand aan deze alinea, waar de link met Black Lives Matter en Zwarte Piet wordt gemaakt.

Vervolgens worden Akwasi en GroenLinks-voorman Jesse Klaver genoemd in relatie tot zelfhaat en het verwijderen van Zwarte Piet:

De PVV stelt vragen bij halal slachten. Dat is een gruwelijke vorm van slachten waarbij er totale minachting lijkt te zijn voor het geslachte dier. Iedereen die dit ziet, voelt dat we daar tegen moeten strijden. Op ‘links’ ziet men dat niet. Daar ziet men liever meer islamitische tradities verschijnen dan Nederlandse, joods-christelijke en humanistische tradities.

Kersttruien-winkel.nl

Pasen, Kerst en alle tradities die er mee samenhangen liggen ook al enige tijd onder vuur. Het moet allemaal verdwijnen van de elite, aldus de PVV. En dat is de wereld op zijn kop.

In een overzicht waarom de PVV een goede keuze zou zijn voor jouw stem op 17 maart 2021, volgt een opsomming waarin nogmaals de steun voor onze feestdagen wordt uitgesproken:

De PVV strijdt tegen politieke willekeur en politieke correctheid, blijkt uit dit fragment uit het verkiezingsprogramma.

Ook in het onderwijs moet de politieke indonctrinatie tegen Zwarte Piet ver weg blijven. Ongetwijfeld staat Zwarte Piet symbool voor zoveel meer. Denk aan basisscholen waar kinderen niet meer op snoepjes met gelatine mogen trakteren, of kaas en ham. Omdat dat zielig zou zijn voor kinderen uit bepaalde delen van de samenleving.

Ook andere tradities in verkiezingsprogramma PVV

Zwarte Piet lijkt dus symbool te staan voor alles wat in Nederland wordt afgebroken. Niet alleen het Sinterklaasfeest ligt onder vuur. Ook Pasen dat lentefeest genoemd moet worden en Kerst, dat soms winterfeest wordt genoemd, zijn er voorbeelden van. Zwarte Piet staat symbool voor de oikofobie, de haat tegen het eigen land. De haat tegen de eigen cultuur en tradities. De PVV strijdt hier hard tegen. Net als Forum voor Democratie.

Bevrijdingsdag jaarlijks een vrije dag

Daarnaast wil de partij dat 5 mei, Bevrijdingsdag, een nationale vrije feestdag wordt. Niet iedere 5 jaar een dagje vrij, maar elk jaar. Een dag vrij om vrijheid te vieren. Dat is goed nieuws, want Nederland heeft ten opzichte van andere (Europese) landen al erg weinig nationale vrije feestdagen.

Dagaanbiedingen

Vuurwerk niet expliciet genoemd

Opvallend is dat de PVV niet pleit voor een feestelijke afsluiting van het oude jaar. Wie het oude jaar wil afsluiten met vuurwerk en het nieuwe jaar feestelijk starten met champagne, oliebollen en vuurwerk, kan niet per definitie rekenen op de PVV. Wellicht kan de PVV dit nog verduidelijken. De traditie van vuurwerk en carbidschieten ligt enorm onder vuur. Wie legaal consumentenvuurwerk wil afsteken, legt het af tegen de toenemende illegale knallers. Jammer! Laten we hopen dat de PVV alsnog ook achter deze mooie traditie gaat staan en deze opneemt in het verkiezingsprogramma.

Steun NederlandFeest.nl

NederlandFeest.nl ligt onder vuur. Websites met Zwarte Piet erop afgebeeld kunnen mogelijk binnenkort geen reclame-inkomsten meer genereren.

Wil jij dit geluid behouden? Wil jij op de hoogte blijven van Sinterklaas, Zwarte Piet, Kerst, Oud en Nieuw, vuurwerk, Pasen, paasvuur, Pinksteren en nog veel meer Nederlandse feestdagen en tradities? DONEER dan nu!

Naast onze doneeractie-pagina en Tikkie kun je nu ook via PayPal een (kleine) donatie doen om onze website en sociale media in de lucht te houden.

Doneeractie

Wil je helemaal anoniem doneren? Gebruik dan deze link en stort via Doneeractie.nl. NederlandFeest.nl weet zo niet wie er doneert.

PayPal

Hier maak je meteen een bedrag over via PayPal. Het komt direct bij de maker terecht.

Bron afbeeldingen: PVV.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *