Zwarte Piet-petitie: al duizenden handtekeningen

Het Sint- en Pietengilde heeft binnen een paar dagen duizenden handtekeningen opgehaald voor hun nieuwe Zwarte Piet-petitie. Sinds de bekendmaking door omroep NTR dat er alleen nog RoetveegPieten zouden meedoen aan het Sinterklaasjournaal, stijgt het aantal deelnemers aan de nieuwste petitie.

Zwarte Piet-petitie

De nieuwe Zwarte Piet-petitie is opgestart toen nog niet bekend was dat er toch pikzwarte Pieten mee zouden doen aan de intocht van Sinterklaas. Nu de publieke omroep NTR aangeeft dat er tóch Zwarte Pieten meedoen aan de landelijke intocht van de Goedheiligman op televisie, lijkt een petitie niet meer nodig.

Toch is het van belang om te tekenen en je stem te laten horen. Zeker als je, net als het gilde, deze traditie van Sinterklaas en Zwarte Piet steunt. Het doel van deze petitie is om de NTR te overtuigen van het feit dat Zwarte Piet onder de kijkers nog steeds gewild én geliefd is. Hoe meer handtekeningen, hoe krachtiger de oproep dus is.

Op petitie24.nl schrijft de organisatie van deze Zwarte Piet-petitie:

Laat nu uw stem horen! We zijn al te lang stil geweest in de hoop dat dit vanzelf op zou houden en over zou waaien. Helaas, gaat de afbraak van onze mooie traditie, waar NIETS mis mee is, gewoon door.

Uit naam van alle kinderen en volwassenen van Nederland die recht hebben op een mooi sprookje dat Sinterklaas heet, vraag ik u, ook voor toekomstige generaties, om deze petitie te ondertekenen en ons te helpen de traditie te borgen.

De verzamelde handtekeningen worden aan een bewindslied overhandigd om de stem van het volk te laten horen.

Het Sint- en Pietengilde heeft als doelstelling 5 miljoen handtekeningen opgegeven bij petitie24.nl. Er kunnen er dus nog héél veel meer bij. Teken ook als jij deze traditie steunt! Dat kan hier: https://www.petitie24.nl/petitie/2058/ik-ben-voor-zwarte-piet-tijdens-de-intocht (site opent in een nieuw venster).

9 reacties op “Zwarte Piet-petitie: al duizenden handtekeningen

  1. luister mensen ik ben ook een kleurling Ik woon al 46 jaar in Nederland de traditie is gewoon een kinderfeest en die niet afgebroken te worden en kinderharten mogen niet gebroken worden door Anti pieten die niet begrijpen hoe de traditie van Zwarte Piet in elkaar steekt Ik word er een beetje moe van dat elk jaar deze discussie terugkomt als wij verantwoordelijk zijn voor de traditie moet dit stoppen Zwarte Piet blijft gewoon zwart en elk jaar vieren wij Sinterklaas zonder problemen dus waar dat racisme gebeuren vandaan komt dat weet ik niet maar als de meerderheid Zwarte Piet wil hoort de minderheid Zwarte Piet te accepteren en zo simpel zit dat, Anti Pieten beschuldigen voorstanders van Zwarte Piet en manipuleren en zien de feiten niet onder ogen en accepteren de meningen niet van de tegenstanders Het is kinderachtig voor woorden dat zij niet accepteren dat de meerderheid voor Zwarte Piet is en dat zwarte piet geen verboden figuur is verder het aanzetten en het manipuleren van gemeenten om Zwarte Piet aan te passen is uit Den boze want er is gewoon verkeerd informaties naar de gemeenten gestuurd Tom manipulatie door te zetten om hun zin te krijgen dat ze in het gelijke staan maar ze staan niet in het gelijke want Zwarte Piet mag gewoon of hij nou bruin of zwart is het mag gewoon want er is nergens in de wet vastgelegd dat Zwarte Piet racistisch figuur is en zolang het niet in de wet staat mag de gemeente Zwarte Piet in elke stad of regio niet verbieden De politie is verantwoordelijk om iedere Burger te beschermen en Openbare Ruimte veilig te stellen dat is het enige wat de taak van de politie is en mag niet Zwarte Piet verbieden zonder dat het is vastgelegd in de wet maar het is niet in de wet vastgelegd dus de politie moet gewoon de verantwoordelijke taak uitvoeren om de Burger te beschermen! de regel is meeste stemmen gelden dus als de meerderheid beslist behoort zo iemand als NTR te luisteren naar de meerdere Dat zijn de regels van het spel, en dan ben je in overtreding!

  2. goed zo blijf vechten voor onze traditie en wie het niet aanstaat moet maar vertrekken ook zou ik de winkels willen BOYCOTTEN die GEEN zwarte piet in de winkels hebben en Sinterklaas artikelen verkopen waar GEEN zwarte Piet op staat

  3. Zwarte piet moet gewoon zwart blijven geen roet veeg pieten gewoon zwart dat is de traditie we zijn op gegroeit met zwarte pieten en geen roet veeg pieten

  4. natuurlijk moet zwarte piet blijven, dit vinden alle echte Nederlanders, wie het er moeilijk mee heeft, gaat zelf maar elders wonen. we moeten al zoveel slikken waar ons nooit om gevraagd werd, zoals de massa-immigratie, die maar niet ophoudt. denk nou eens verder mensen, je gooit toch niet je hele historie weg, anders hadden we in de 2e wereldoorlog ook geen verzet heven plegen, vecht voor je land voor wat je waard bent. en hulde voor de Friezen!

  5. heb al het nieuws gevolgd , speciafiek de “bewegende beelden” van intochten betreffend sinterklaas . De vakjes met de anti-pieten waar zij hun ongenoegen mochten uiten waren qua m2 zonder uitzondering klein tot ZEER klein. Het maakt mij bijna racistisch dat deze wat zielige personen willen uitmaken hoe ik sinterklaas wil vieren. Een gepubliseerd onderzoek van begin Nov. 2018 liet zien dat 67% VOOR een normale voortzetting is , 26% geen mening heeft en ……7% anti Piet is . Ik zie geen reden mij te laten voorschrijven hoe ik mijn sinterklaas vier. LIJKT MIJ DUIDELIJK .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *