Zwarte Pieten bij Pietenfestival Deventer

Zwart. Dat is de kleur van de Pieten op het Pietenfestival van Winkelcentrum Colmschate. Het grootste winkelcentrum van Deventer kiest dus voor Zwarte Pieten. Wie zondag 1 december 2019 kwam winkelen, kon Zwarte Piet zomaar tegen het lijf lopen. Ben jij geweest en heb jij pepernoten gekregen van Zwarte Piet in Colmschate? Of heb jij misschien Sinterklaas gezien?

Pietenfestival 2019

Het Pietenfestival blijft dus ook in 2019 zwart. De aanwezige kinderen en hun ouders vonden het in elk geval fantastisch. Zo konden de kids Sinterklaas ontmoeten of genieten van de personages van Frozen. Elsa, Anna en Olaf waren van de partij. Elsa zong liedjes (playback, dat dan wel) en liet de kinderen meezingen. De Zwarte Pieten konden het niet laten om ook mee te doen.

Voor de kinderen was er weer vanalles te doen. Zo was er naast optredens van Frozen ook een draaimolen, aangekleed met een prachtig Welkom Sinterklaas-spandoek met Zwarte Piet erop. En kinderen konden een ritje maken in een trein, de Pieten Express over en rond het winkelcentrum. Wie zelf een Zwarte Piet wilde zijn, kon een heus Pietendiploma verdienen!

Kritiek op Zwarte Piet in Deventer

Nog maar kort geleden kwamen Deventenaren al op voor het behoud van Zwarte Piet bij de intocht in het centrum van de stad. De burgemeester wilde een einde aan Zwarte Piet. De inwoners van Deventer wilden dat absoluut niet en kwamen in actie. Dat heeft gewerkt: de Zwarte Pieten waren zaterdag 30 november bruin en zwart.

Van kritische geluiden op het winkelcentrum Colmschate lijkt in elk geval geen sprake. Het diverse publiek genoot zichtbaar van de aanwezigheid van Zwarte Piet. Van enige discussie is dus (bijna) geen sprake meer.

Wel was er één negatieve reactie te vinden op Facebook. Van ene Brände Donia (dat zal vast niet haar echte naam zijn). Een meisje dat zich voor haar profielfoto’s zo wit als sneeuw heeft geschminkt. Tsja.

Gelukkig wordt die negatieve reactie meteen door verschillende mensen beantwoord en tegengesproken. Het Winkelcentrum Colmschate zal ongetwijfeld niets met die trollenopmerking doen.

Steun NederlandFeest.nl!

Steun onze website én onze plannen voor nóg meer behoud van Nederlandse tradities en feestdagen! Lees er meer over op Doneeractie.nl of geef direct door hieronder te klikken op de button. Dat kan al vanaf €5! Er zit veel leuks aan te komen, maar daar hebben we wel jouw steun voor nodig!

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Pietenfestival al jaren traditie

Het Pietenfestival is een jarenlange traditie op het winkelcentrum. Op de Facebookpagina van Winkelcentrum Colmschate (Flora) werd een bericht geplaatst over het Pietenfestival in 1998. Toen vond het in de sneeuw plaats. Dit jaar vond het festival plaats in vrij dichte mist. Dat gaf in elk geval een mysterieus sfeertje! 😉

Foto: Zwarte Piet in Colmschate, eigen foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *